Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτωτικά οι ασιατικές αγορές

Έσπασε το ανοδικό σερί του Nikkei μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για τον δείκτη τιμών εταιρικών αγαθών. Μετριάζονται οι προσδοκίες για μείωση επιτοκίων.

Πτωτικά οι ασιατικές αγορές

Στο χαμηλότερο επίπεδο ενός μήνα υποχώρησαν οι ασιατικές αγορές, μετά τα σχόλια κεντρικών τραπεζιτών που μετρίασαν τις προσδοκίες για μείωση των επιτοκίων, ενώ οι traders περιμένουν να ακούσουν τι έχει να πει και ο Κρίστοφερ Γουόλερ, ο οποίος ασκεί επιρροή στη Fed.

Το Τόκιο έσπασε το ανοδικό του σερί, μετά τη δημοσιοποίηση του δείκτη τιμών εταιρικών αγαθών της Ιαπωνίας, που τον Δεκέμβριο παρέμεινε αμετάβλητος σε ετήσια βάση, έναντι πτώσης 0,3% που περίμεναν οι αναλυτές, ενώ σε μηνιαία βάση αυξήθηκε κατά 0,3% ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν πως θα παραμείνει αμετάβλητος.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας σημείωνε απώλειες 1% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο υποχωρούσε κατά 0,61% στις 35.681 μονάδες.

Πτώση 2,17% για τον Hang Seng στις 15.865 μονάδες, 1,1% για τον ASX στις 7.414 μονάδες, 0,94% για τον Kospi στις 2.502 μονάδες και 0,73% για τον Shanghai Composite στις 2.866 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v