Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδος στις ασιατικές αγορές με ώθηση από την Ταϊβάν

Ράλι έως 6,6% για τις μετοχές της Taiwan Semiconductor Manufacturing. Στο επίκεντρο και τα στοιχεία για τον πληθωρισμό της Ιαπωνίας.

Ανοδος στις ασιατικές αγορές με ώθηση από την Ταϊβάν

Η Ταϊβάν ηγήθηκε των κερδών στα ασιατικά χρηματιστήρια, καθώς οι μετοχές τσιπ κινήθηκαν ανοδικά, με τις μετοχές της Taiwan Semiconductor Manufacturing Corp να σημειώνουν άνοδο έως και 6,63%.

Στο επίκεντρο βρέθηκαν επίσης τα στοιχεία για τον πληθωρισμό της Ιαπωνίας τον Δεκέμβριο, που διαμορφώθηκε στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο του 2022, υποχωρώντας στο 2,6% από 2,8% τον Νοέμβριο. Ο δομικός πληθωρισμός - ο οποίος αφαιρεί τις τιμές των νωπών τροφίμων - μειώθηκε επίσης στο 2,3% από το 2,5% του Νοεμβρίου, σύμφωνα με τις προσδοκίες των οικονομολόγων που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters.

Εν τω μεταξύ, η Τράπεζα της Ιαπωνίας ξεκινά τη διήμερη συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής της στις 22 Ιανουαρίου και θα ανακοινώσει την απόφασή της την επόμενη ημέρα.

Ο δείκτης MSCΙ Aσίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας σημείωνε άνοδο 1% και 1,4% ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 35.963 μονάδες.

Ο σταθμισμένος δείκτης της Ταϊβάν σημείωσε άλμα 2,5%, υψηλότερα κατά 1,10% ο Kospi στις 2.466 μονάδες και κατά 1% ο ASX στις 7.421 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Shanghai Composite υποχωρεί κατά 0,71% στις 2.825 μονάδες και κατά 1,1% ο Hang Seng στις 15.225 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v