Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπιες μεταβολές στις ασιατικές αγορές

Η προσοχή των επενδυτών στρέφεται στην ανακοίνωση στοιχείων για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ. Χαμηλότερος σε σχέση με τον Δεκέμβριο ο πληθωρισμός Ιανουαρίου στο Τόκιο.

Ήπιες μεταβολές στις ασιατικές αγορές

Μικτή η εικόνα στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να περιμένουν την ανακοίνωση στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, που θα τους βοηθήσουν να εκτιμήσουν τις προοπτικές των αμερικανικών επιτοκίων.

Νωρίτερα ανακοινώθηκαν στοιχεία για τον πληθωρισμό Ιανουαρίου του Τόκιο, ο οποίος ήταν ηπιότερος σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Τόσο ο συνολικός όσο και ο δομικός πληθωρισμός διαμορφώθηκαν στο 1,6%, έναντι του 2,4% και 2,1% αντίστοιχα τον Δεκέμβριο.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας δεν σημείωνε αξιόλογη μεταβολή,  ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο καταγράφει απώλειες 1,28% στις 35.774 μονάδες.

Υψηλότερα κατά 0,22% ο Shanghai Composite στις 2.913 μονάδες και κατά 0,64% ο Kospi στις 2.486 μονάδες, ενώ κατά 0,45% υποχωρεί ο Hang Seng στις 16.137 μονάδες. Το χρηματιστήριο του Σίδνεϋ παρέμεινε σήμερα κλειστό λόγω αργίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v