Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτή εικόνα στις ασιατικές αγορές

Οι επενδυτές περιμένουν στήριξη των κινεζικών χρηματιστηρίων. Καλύτερα του αναμενόμενου τα στοιχεία για τις εξαγωγές της Ιαπωνίας, ενώ η μεταποιητική δραστηριότητα στην Αυστραλία επεκτάθηκε τον Ιανουάριο μετά από 11 συνεχόμενους μήνες συρρίκνωσης.

Μικτή εικόνα στις ασιατικές αγορές

Μικτά πρόσημα στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές ωστόσο να αισιοδοξούν ότι οι κινεζικές αρχές θα προσφέρουν στήριξη στα χρηματιστήρια της χώρας, τα οποία έχουν κατρακυλήσει σε χαμηλά πολλών ετών.

Οι επενδυτές αξιολογούν παράλληλα τα οικονομικά στοιχεία από την Ιαπωνία, καθώς και τα στοιχεία για την εργοστασιακή δραστηριότητα από την Αυστραλία.

Οι εξαγωγές της Ιαπωνίας τον Δεκέμβριο ξεπέρασαν τις προσδοκίες, με το εμπορικό της ισοζύγιο να διαμορφώνεται σε πλεόνασμα 62,1 δισ. δολαρίων έναντι ελλείμματος 122,1 δισ. δολαρίων που ανέμεναν οι οικονομολόγοι.

Στην Αυστραλία, οι έρευνες PMI από την Juno Bank έδειξαν επέκταση της μεταποιητικής δραστηριότητας τον Ιανουάριο μετά από 11 συνεχόμενους μήνες συρρίκνωσης. Η επιχειρηματική δραστηριότητα στη χώρα σημείωσε επίσης ηπιότερη συρρίκνωση τον Ιανουάριο σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύονταν κατά 0,27% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο σημείωνε απώλειες 0,97% στις 36.162 μονάδες.

Οριακά χαμηλότερα στις 2.768 μονάδες ο Shanghai Composite, κατά 0,53% υποχωρούσε ο Kospi στις 2.465 μονάδες, ενώ ο δείκτης Hang Seng σημείωνε άνοδο 1,05% στις 15.516 μονάδες και ο ASX ενισχύονταν οριακά στις 7.519 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v