Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπιες κινήσεις στις ασιατικές αγορές

Η δικαστική απόφαση για την Evergrande πιέζει τις αγορές Κίνας και Σαγκάης, ενώ στο επίκεντρο βρίσκονται και οι αυξανόμενες γεωπολιτικές εντάσεις.

Ήπιες κινήσεις στις ασιατικές αγορές

Μικτά πρόσημα στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τις αγορές Κίνας και Σαγκάης να κινούνται στο «κόκκινο» στον απόηχο της δικαστικής απόφασης για εκκαθάριση του κολοσσού των ακινήτων China Evergrande. Εν τω μεταξύ, οι αυξανόμενες γεωπολιτικές εντάσεις στήριξαν τις τιμές του πετρελαίου και διατήρησαν την όρεξη για ρίσκο εν όψει της συνεδρίασης της Fed.

Νωρίτερα ανακοινώθηκαν στοιχεία για την ανεργία της Ιαπωνίας τον Δεκέμβριο, η οποία μειώθηκε στο 2,4%, χαμηλότερα από το 2,5% τον προηγούμενο μήνα και ελαφρώς κάτω από τις προσδοκίες.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,32% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο κινούνταν 0,17% υψηλότερα στις 36.089 μονάδες.

Πτώση 1,93% για τον Hang Seng στις 15.766 μονάδες και 0,68% για τον Shanghai Composite στις 2.864 μονάδες, ενώ ο δείκτης Kospi ενισχύεται κατά 0,28% στις 2.507 μονάδες και κατά 0,29% ο ASX στις 7.600 μονάδες.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v