Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Τα καλύτερα του αναμενόμενου στοιχεία για τον πληθωρισμό έστειλαν τις μετοχές της Αυστραλίας σε ιστορικό ρεκόρ. Συρρικνώθηκε για τέταρτο συνεχόμενο μήνα η μεταποιητική δραστηριότητα στην Κίνα. Στις αποφάσεις της Fed για τα επιτόκια στρέφεται η προσοχή των επενδυτών.

Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Μικτή η εικόνα στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να περιμένουν τις αποφάσεις της Fed για τα επιτόκια και να αξιολογούν σειρά οικονομικών στοιχείων από την περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, ενώ οι μετοχές της Αυστραλίας κατέγραψαν ρεκόρ όλων των εποχών μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για  τον πληθωρισμό της χώρας, που διαμορφώθηκε χαμηλότερα του αναμενόμενου το δ’ τρίμηνο.

Συγκεκριμένα, ο πληθωρισμός της Αυστραλίας το τέταρτο τρίμηνο διαμορφώθηκε στο 4,1%, το χαμηλότερο επίπεδο από το τρίμηνο που έληξε τον Δεκέμβριο του 2021.

Εν τω μεταξύ, στην Κίνα τα στοιχεία έδειξαν πως η μεταποιητική δραστηριότητα τον Ιανουάριο συρρικνώθηκε για τέταρτο συνεχόμενο μήνα.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,5% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο ενισχύονταν κατά 0,25% στις 36.156 μονάδες.

Πτώση 1,07% για τον Shanghai Composite στις 2.801 μονάδες, 1,42% για τον Hang Seng στις 15.480 μονάδες και 0,26% για τον Kospi στις 2.492 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης ASX σημειώνει άνοδο 1,06% στις 7.680 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v