Με πτώση ”έκλεισε” το Τόκιο

Με πτώση ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση το χρηματιστήριο του Τόκιο, αφού η ισχυροποίηση που κατέγραψε το γεν έναντι του δολαρίου στην αγορά της νέας Υόρκης αναζωπύρωσε τις ανησυχίες των επενδυτών για την πορεία των εξαγωγών ορισμένων εταιριών, οι οποίες και σημείωσαν υποχώρηση.

Με πτώση ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση το χρηματιστήριο του Τόκιο, αφού η ισχυροποίηση που κατέγραψε το γεν έναντι του δολαρίου στην αγορά της Νέας Υόρκης αναζωπύρωσε τις ανησυχίες των επενδυτών για την πορεία των εξαγωγών ορισμένων εταιριών, οι οποίες και σημείωσαν υποχώρηση.

”Η πτώση του δολαρίου έναντι του γεν πιέζει το χρηματιστήριο” σχολιάζουν Ιάπωνες διαχειριστές, επισημαίνοντας παράλληλα πως το θέμα του Ιράκ θα αποτελέσει το βαρόμετρο για τις όποιες εξελίξεις.

Πτωτικά κινήθηκαν οι τίτλοι της Canon, της Sony, αλλά και της Honda, ενώ αντίθετα, κέρδη σημείωσε η Fujitsu, αφού η εταιρία ανακοίνωσε πως κέρδισε διαγωνισμό αξίας 1,05 δισ. δολαρίων από την Royal Mail group.

Στις 8.731 μονάδες έκλεισε ο δείκτης Nikkei, σημειώνοντας πτώση κατά 0,67%, ενώ στο Χονγκ Κονγκ, ο δείκτης Hang Seng κινείται στις 9.427 μονάδες (-1,74%).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v