Με κέρδη ”έκλεισε” το χρηματιστήριο του Τόκιο

Ο διπλασιασμός των συνδρομητών της NTT DoCoMo για το Δεκέμβριο, αλλά και οι ευοίωνες εκτιμήσεις των αναλυτών για το δείκτη λιανικών πλωήσεων στις ΗΠΑ, που ανακοινώνεται σήμερα, ώθησαν υψηλότερα το δείκτη Nikkei.

Τα πρώτα κέρδη ύστερα από πέντε συνεδριάσεις κατέγραψε το χρηματιστήριο του Τόκιο, με το δείκτη Nikkei να κερδίζει έδαφος ύστερα από την άνοδο που κατέγραψαν οι τηλεπικοινωνιακές εταιρίες, με αιχμή την NTT DoCoMo.

H τελευταία ανακοίνωσε το διπλασιασμό των συνδρομητών της για το μήνα Δεκέμβριο, με τους αναλυτές να υποστηρίζουν πως το μερίδιο αγοράς της εταιρίας θα ενισχυθεί περαιτέρω.

Εξάλλου, κέρδη σημείωσαν και οι εταιρίες με ”εξαγωγικό προσανατολισμό”, ύστερα από τις θετικές προβλέψεις των αναλυτών για την πορεία των λιανικών πωλήσεων Δεκεμβρίου στις ΗΠΑ, στοιχείο που ευνοεί τις συγκεκριμένες επιχειρήσεις.

Μικρή άνοδο σημείωσαν και οι φαρμακευτικές εταιρίες, ενώ μικτά ήταν τα πρόσημα για τις αυτοκινητοβιομηχανίες.

Εν τούτοις δεν έλειψαν και πάλι οι απαισιόδοξες προβλέψεις αναφορικά με την πορεία των αγορών, με άξονα το ζήτημα του Ιράκ κα τις αποκαλούμενες γεωπολιτικές ανησυχίες γενικότερα.

Στις 8.553 μονάδες ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο δείκτης Nikkei, σημειώνοντας κέρδη ύψους 0,98%, ενώ στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng καταγράφει οριακή πτώση κατά 0,04%, στις 9,830 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v