Με απώλειες έκλεισε την εβδομάδα το Τόκιο

Με απώλειες ολοκλήρωσε την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας η ιαπωνική αγορά, εν μέσω έντονων ανησυχιών σχετικά με το ότι οι τράπεζες επιταχύνουν τη διαδικασία πώλησης των μεριδίων συμμετοχής τους σε άλλες εταιρίες.

Με απώλειες έκλεισε και την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας η ιαπωνική αγορά, με τις μετοχές της Toyota Motor και της NTT DoCoMo να οδηγούν την πτώση.

Η DoCoMo σημείωσε απώλειες 0,8% ενώ και η μητρική της Nippon Telegraph & Telephone υποχώρησε κατά 2,3%. H Toyota, η τρίτη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία παγκοσμίως σημείωσε πτώση 0,3%, ενώ ακολούθησε και η Honda Motor με απώλειες 1,2%.

Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας έχει διαμηνύσει προς τις τράπεζες να προχωρήσουν σε πώληση των μεριδίων που διαθέτουν σε άλλες εταιρίες, ύψους 13 τρισ. γεν μέχρι το Σεπτέμβριο του 2004. Οι τέσσερις μεγαλύτερες τράπεζες της χώρας ανακοίνωσαν ότι στη διάρκεια του έτους χρήσης οι ζημίες τους εκτιμώνται στα 305 δισ. γεν.

Αναλυτές σχολιάζουν πως οι τράπεζες διαθέτουν τόσα πολλά μερίδια συμμετοχής σε άλλες εταιρίες που πρέπει να πουλήσουν, που δεν μπορούν να περιμένουν μέχρι το Φεβρουάριο ή το Μάρτιο.

Ο δείκτης Nikkei 225 έκλεισε στις 8470,45 μονάδες με απώλειες 0,32%, ενώ ο Hang Seng διαμορφώθηκε στις 9708,23 μονάδες με κέρδη 0,34%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v