Mε πτώση έκλεισε ο Nikkei

Σε αρνητικό έδαφος έκλεισε ο δείκτης Nikkei με τους επενδυτές να στρέφουν την προσοχή τους στο θέμα της ενίσχυσης των τιμών του πετρελαίου και της συνακόλουθης (πιθανής) υποχώρησης των εταιρικών κερδών.

Mε αρνητικό πρόσημο ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση το χρηματιστήριο του Τόκιο, με τους επενδυτές να θεωρούν πως οι αυξημένες τιμές του πετρελαίου θα δημιουργήσουν πιέσεις στην κερδοφορία των εταιριών.

Τα κέρδη των εταιριών θα μειωθούν σημαντικά αν συνεχίσουν να ενισχύονται οι τιμές του πετρελαίου, σχολιάζουν Ιάπωνες διαχειριστές, προβλέποντας παράλληλα πως η κατάσταση αβεβαιότητας θα συνεχιστεί τουλάχιστον μέχρι τους πρώτους μήνες του νέου έτους.

Παράλληλα η συγκέντρωση στρατιωτικών δυνάμεων από τις ΗΠΑ στον περσικό κόλπο δημιουργεί περαιτέρω ανησυχία στους επενδυτές, όπως τονίζουν αναλυτές της αγοράς.

Πτωτικά κινήθηκαν οι τεχνολογικές μετοχές με αιχμή τις Canon και Sony, ενώ πιέσεις δέχθηκαν και οι φαρμακευτικές εταιρίες.

Αξίζει να σημειωθεί πως το 2002 αποτέλεσε το έκτο έτος υποχώρησης του Nikkei, ενώ αρνητική ήταν η χρονιά και για το δείκτη Topix ο οποίος απώλεσε το 18,3% της αξίας του.

Στις 8.578 μονάδες ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο Nikkei καταγράφοντας απώλειες ύψους 1,55%, ενώ στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί κατά 1,69%, στις 9.269 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v