Υποχωρεί για ένατη συνεχόμενη ημέρα ο Νikkei

Συνεχίστηκε για ένατη συνεχόμενη συνεδρίαση η πτωτική τάση στο χρηματιστήριο του Τόκιο όπου ο δείκτης Nikkei υποχώρησε κατά 0,8% ενώ ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημειώνει απώλειες κατά 0,72%.

Συνεχίζεται το δυσμενές κλίμα για τις μετοχές των εξαγωγικών εταιριών στο χρηματιστήριο με αποτέλεσμα πολλές από αυτές τις μετοχές να παρουσιάσουν υποχώρηση, συμπαρασύροντας προς τα κάτω και το δείκτη Νikkei 225.

Η άνοδος του γιεν έναντι του δολαρίου αυξάνει τις ανησυχίες για την επικείμενη μείωση των εσόδων των εξαγωγικών εταιριών λόγω μειωμένων τιμών στα αμερικανικά προϊόντα.

Εταιρίες όπως η Canon και η Samsung Electronics που έχουν σαφές εξαγωγικό προσανατολισμό, παρουσίασαν πτώση παρασύροντας σε χαμηλότερα επίπεδα και τον δείκτη Nikkei.

O δείκτης Νikkei του Τόκιο υποχώρησε για ένατη συνεχόμενη ημέρα κατά 0,8% κλείνοντας στις 8.450 μονάδες. Η συνεχόμενη υποχώρηση είναι η μεγαλύτερη που σημειώνεται τα τελευταία 11 χρόνια.΄

Ο δείκτης Hang Seng του Χογκ Κογκ στην πρωινή συνεδρίαση κυμάνθηκε στις 9.658 μονάδες σημειώνοντας υποχώρηση κατά 0,72%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v