Οι τράπεζες έδωσαν ώθηση στον Nikkei

Με κέρδη έκλεισε σήμερα ο δείκτης Nikkei του χρηματιστηρίου του Τόκιο οδηγούμενoς από την άνοδο στις τραπεζικές μετοχές οι οποίες επηρεάστηκαν από δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για μείωση θέσεων εργασίας.

Άνοδο παρουσίασαν οι ιαπωνικές μετοχές οδηγούμενες κυρίως από την άνοδο των τραπεζικών μετοχών όπως ήταν αυτή της UFJ Holdings, μετά από δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για περικοπή θέσεων εργασίας από την συγκεκριμένη τράπεζα.

Η μετοχή της τράπεζας αυξήθηκε κατά 9,5% καθώς σκοπεύει να περικόψει 1.000 θέσεις εργασίας ενώ επίσης στα σχέδιά της είναι ένα πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου.

Εκτός όμως από την UFG με άνοδο έκλεισαν και άλλες τράπεζες όπως αυτή της Mizyho Holdings που έκλεισε με άνοδο 3,6% ενώ τον περασμένο μήνα είχε ανακοινώσει ότι σκοπεύει να προβεί σε ανάλογες κινήσεις για την μείωση του κόστους της.

Ο δείκτης Nikkei έκλεισε στις 8.387,57 μονάδες καταγράφοντας κέρδη 0,5%. Αντίθετα με πτώση κατά 0,39% κινείται ο δείκτης Hang Seng του Χογκ Κογκ ο οποίος διαμορφώνεται πέριξ των 9.511 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v