Ανοδικά έκλεισε το Τόκιο

Mε άνοδο έκλεισε ο χρηματιστήριο του Τόκιο με τις τεχνολογικές μετοχές να αποτελούν τους πρωταγωνιστές της ημέρας, ωθώντας υψηλότερα το δείκτη Nikkei. Πτωτικά κινήθηκαν οι τίτλοι των εταιριών λιανικής.

Με θετικό πρόσημο ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση το χρηματιστήριο του Τόκιο με τις τεχνολογικές μετοχές να σημειώνουν τα σημαντικότερα κέρδη και να ωθούν υψηλότερα το δείκτη Nikkei.

Κέρδη κατέγραψε επίσης η μετοχή της Canon, ως αποτέλεσμα δημοσιεύματος εφημερίδας το οποίο υποστήριζε πως θα παρουσιάσει αύξηση στην κερδοφορία της για το τρέχον οικονομικό της έτος.

Διαχειριστές της αγοράς εξάλλου, συστήνουν στους επενδυτές να επενδύσουν σε μετοχές με εξαγωγικό προσανατολισμό, αφού η εγχώρια ζήτηση, όπως επισημαίνουν δεν φαίνεται να διαθέτει ικανοποιητικό momentum.

Στον αντίποδα, πτωτικά κινήθηκαν οι τίτλοι των εταιριών λιανικής, ενώ τα βλέμματα των αναλυτών στρέφονται προς τις τιμές του μαύρου χρυσού, αφού η ενίσχυση του πετρελαίου επηρεάζει άμεσα ορισμένους κλάδους, όπως τονίζουν χαρακτηριστικά αναλυτές της αγοράς.

Στις 8512,37 μονάδες ”έκλεισε” τη συνεδρίαση ο δείκτης Nikkei, καταγράφοντας κέρδη ύψους 1,25%, ενώ στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng σημειώνει απώλειες ύψους 0,10% διαμορφούμενος στις 9.561 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v