Με πτώση το χρηματιστήριο του Τόκιο

Στο ”κόκκινο” ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση το χρηματιστήριο του Τόκιο, ύστερα από τις απώλειες που σημείωσαν οι τραπεζικές μετοχές, με αφορμή δημοσιεύματα που αναφέρονται στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αναφορικά με τα δάνειά τους.

Σε πτωτικό έδαφος κινήθηκε το χρηματιστήριο του Τόκιο, ως αποτέλεσμα των δυσμενών δημοσιευμάτων εφημερίδων, αναφορικά με την δανειοδότηση των τραπεζικών ιδρυμάτων.

Στο αρνητικό κλίμα συνέβαλε και η δήλωση – προτροπή του υπουργού των οικονομικών της Ιαπωνίας Χ. Τακενάκα, που ανάφερε πως οι τράπεζες οφείλουν να αναπτύξουν νέες στρατηγικές ώστε να αναβαθμίσουν τις λειτουργίες τους.

Πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι της Mizuho, αλλά και της Sumitomo, ενώ διαχειριστές της αγοράς δεν παύουν να επισημαίνουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τράπεζες από τα δάνειά τους.

Στον αντίποδα, κέρδη σημείωσαν οι μετοχές κατασκευής ημιαγωγών, ύστερα από την αναβάθμιση στην οποία προχώρησε η Deutsche Bank σε αμερικανικές εταιρίες του ιδίου κλάδου.

Στις 8.656 μονάδες ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο δείκτης Nikkei, σημειώνοντας απώλειες ύψους 0,65%, ενώ στις μονάδες κινείται ο Hang Seng, καταγράφοντας πτώση κατά 0,72%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v