Η ενίσχυση του γεν ”έπληξε” το Nikkei

Πτωτικά ”έκλεισε” το χρηματιστήριο του Τόκιο, εν μέσω ανησυχιών πως η ενίσχυση που σημείωσε το γεν έναντι του δολαρίου θα πλήξει την κερδοφορία των επιχειρήσεων με εξαγωγικό προσανατολισμό. Απώλειες (κυρίως) για τις αυτοκινητοβιομηχανίες και τις τεχνολογικές εταιρίες.

Η ισχυροποίηση του γεν έναντι του αμερικανικού νομίσματος δημιούργησε ανησυχίες στους επενδύτες, οι οποίοι προχώρησαν σε πωλήσεις μετοχών εταιριών με εξαγωγικό προσανατολισμό.

Η ενίσχυση του γεν θα επιφέρει σίγουρα αρνητικά αποτελέσματα στις επιχειρήσεις με έντονο εξαγωγικό προσανατολισμό, σχολιάζουν Ιάπωνες διαχειριστές.

Πτωτικά κινήθηκαν ειδικότερα οι τεχνολογικές μετοχές, αλλά και οι τίτλοι των αυτοκινητοβιομηχανιών, με αιχμή τις Τoshiba, Honda και Nissan.

Eξάλλου, δεν είναι λίγοι οι επενδυτές, όπως αναφέρουν κύκλοι της αγοράς, που τηρούν επιφυλακτική στάση έναντι του χρηματιστηρίου, αναμένοντας να ξεκαθαρίσει το ζήτημα του Ιράκ.

Πέπλο αβεβαιότητας καλύπτει το θέμα γύρω από το Ιράκ σχολιάζουν Ιάπωνες χρηματιστές, τονίζοντας παράλληλα πως μια πιθανή επίθεση θα δημιουργήσει προβλήματα τόσο στις πετρελαϊκές τιμές όσο και τις αγορές.

Στις 8.497 μονάδες ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο δείκτης Nikkei, καταγράφοντας απώλειες ύψους 0,23%, ενώ στις 9.646 μονάδες κινείται ο Hang Seng, σημειώνοντας απώλειες ύψους 0,43%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v