Με απώλειες ξεκίνησε την εβδομάδα το Τόκιο

Οι απώλειες των εξαγωγικών κυρίως εταιριών ήταν αυτές που οδήγησαν σε πτώση την αγορά του Τόκιο, ύστερα από την απροσδόκητη πτώση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις ΗΠΑ, που ενίσχυσε τις ανησυχίες ότι θα επιβραδυνθούν οι δαπάνες της μεγαλύτερης αγοράς παγκοσμίως.

Με πτώση ξεκίνησε την εβδομάδα η ιαπωνική αγορά, καθώς η υποχώρηση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις ΗΠΑ ενίσχυσε τις ανησυχίες για την υποχώρηση των δαπανών στη μεγαλύτερη αγορά του κόσμου.

Αναλυτές σχολιάζουν ότι η ανάκαμψη της οικονομίας είναι δύσκολο να διαφανεί σε αυτό το σημείο, επισημαίνοντας ότι η επιβράδυνση της αμερικανικής οικονομίας θα έχει σιγουρα επίδραση και στα κέρδη των εξαγωγέων.

Η Honda υποχώρησε κατά 3,3%, καθώς η δεύτερη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ιαπωνίας εξαρτάται από τις Ηνωμένες Πολιτείες για πάνω από το ήμισυ των πωλήσεών της. Η ανταγωνιστική Toyota έχασε 1,6%, ενώ και η Fuji Photo Film σημείωσε απώλειες 1,7%.

Ο δείκτης Nikkei 225 έκλεισε στις 8558,82 μονάδες με απώλειες 1,51%, ενώ και ο Hang Seng σημείωσε πτώση 0,88% στις 9529,77 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v