Οι ζημίες της Apple έπληξαν το Τόκιο

Τα κέρδη των τραπεζών δεν κατόρθωσαν τελικά να διατηρήσουν σε θετικό επίπεδο την ιαπωνική αγορά ύστερα από την ανακοίνωση της Goldman Sachs για επενδύσεις ύψους 1,3 δισ. δολαρίων στην Sumitomo Mitsui, καθώς επικράτησαν οι απώλειες των τεχνολογικών εταιριών, ύστερα από την ανακοίνωση ζημιών της Apple.

Η ευφορία των τραπεζών ύστερα από την πρόθεση επενδύσεων της Gpldman Sachs στην Sumitomo Mitsui, δεν ήταν αρκετή ώστε να επισκιάσει τις απώλειες των τεχνολογικών μετοχών ύστερα από την ανακοίνωση ζημιών της Apple.

Η Goldman Sahs ανακοίνωσε ότι προτίθεται να επενδύσει περί τα 1,3 δισ. δολάρια στην Sumitomo Mitsui Bank, η μετοχή της οποίας σημείωσε άνοδο κατά 1,1%. Αντίστοιχα, κέρδη κατά 4,9% κατέγραψε και ο τίτλος της UFJ Holdings. Κατά 5,3% εκτινάχθηκε και η μετοχή της Mitsubishi Tokyo Financial Group.

Αντίθετα, απώλειες κατέγραψαν οι μετοχές του τεχνολογικού κλάδου ύστερα από τις απώλειες της Apple στο πρώτο τρίμηνο χρήσης, με την TDK να υποχωρεί κατά 1,2% και την Oracle Japan να σημειώνει πτώση 2,5%.

Ο δείκτης Nikkei 225 έκλεισε στις 8609,17 μονάδες με απώλειες 0,03%, ενώ και ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ κατέγραψε πτώση 1,34% στις 9741,35 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v