Κέρδη για το χρηματιστήριο του Τόκιο

Με κέρδη ”έκλεισε” το χρηματιστήριο στο Τόκιο με τις τηλεπικοινωνιακές εταιρίες να σημειώνουν για δεύτερη συνεδρίαση τα σημαντικότερα κέρδη, ενώ τα αποτελέσματα της Intel, αν και θετικά, δημιούργησαν πιέσεις στις τεχνολογικές μετοχές, αφού η εταιρία ανακοίνωσε πως πιθανόν να προχωρήσει σε περικοπές των επενδύσεών της το τρέχον έτος.

Με θετικό πρόσημο ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση το χρηματιστήριο του Τόκιο, με τις τηλεπικοινωνίες να σημειώνουν τα σημαντικότερα κέρδη.

Τα αποτελέσματα της Intel, αν και θετικά, θορύβησαν τους επενδυτές, αφού οι τελευταίοι επέλεξαν να δώσουν έμφαση στις δηλώσεις στελεχών της, που υποστήριξαν πως η εταιρία πιθανώς να προχωρησει σε περικοπές των επενδύσεών της το τρέχον έτος.

Κέρδη για δεύτερη συνεχή ημέρα κατέγραψε η NTT DoCoMo, ύστερα από τον διπλασιασμό των συνδρομητών της το μήνα Δεκέμβριο, ωθώντας υψηλότερα τον τηλεπικοινωνιακό κλάδο.

Eλαφρά κέρδη σημείωσαν και οι τίτλοι των Murata και Sharp, ενώ αναλυτές της αγοράς υποστήριξαν και πάλι πως το ζήτημα στο Ιράκ θα παραμείνει το υπ’αριθμόν 1 θέμα της διεθνούς κοινότητας.

Στις 8.611 μονάδες ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο δείκτης Nikkei, καταγράφοντας κέρδη ύψους 0,69%, ενώ στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng σημειώνει κέρδη ύψους 0,54%, στις 9.849 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v