Στο υψηλότερο επίπεδο των 5 εβδομάδων ο Nikkei

Στο υψηλότερο επίπδο των τελευταίων πέντε εβδομάδων διαμορφώθηκε ο δείκτης Nikkei 225 στο χρηματιστήριο του Τόκιο, κυρίως εξαιτίας της ανόδου των μετοχών του κλάδου εξοπλισμού κινητής τηλεφωνίας, ύστερα από την ανακοίνωση αύξησης των πωλήσεων των Qualcomm και Texas Instruments.

Η υψηλή ζήτηση των προϊόντων των Qualcomm και Texas Instruments στην ασιατική αγορά, οδήγησε σε κέρδη τις μετοχές του κλάδου εξοπλισμού κινητής τηλεφωνίας, και το δείκτη Nikkei 225 στο υψηλότερο επίπεδο των πέντε τελευταίων εβδομάδων.

Αναλυτές σχολιάζουν ότι ο κλάδος των εταιριών εξοπλισμού κινητής τηλεφωνίας εμφανίζεται ιδιαίτερα ”σταθερός”, και μπορεί να αποτελέσει καλή επενδυτική ευκαιρία.

Υψηλότερα κινήθηκαν οι μετοχές και του κλάδου των ημιαγωγών, συμπεριλαμβανομένης και της Tokyo Electron, καθώς η Nikko Salomon Smith Barney αναβάθμισε τον κλάδο, κυρίως εξαιτίας της αύξησης των δαπανών από τις ασιατικές εταιρίες.

Η Tokyo Electron σημείωσε κέρδη κατά 5,6%, ενώ και η Advantest Corp κατέγραψε κέρδη 4,6%.

Ο δείκτης Nikkei 225 έκλεισε με κέρδη 2,09% στις 8790,92 μονάδες, ενώ και ο HAng Seng ενισχύθηκε περί το 0,21% στις 9580,47 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v