Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διχασμένες οι ασιατικές αγορές

Ανοδικά έκλεισε το Τόκιο με στήριξη από το χαμηλό γεν. Έντονες πιέσεις όμως, δέχεται ο τεχνολογικός κλάδος μετά την χθεσινή βουτιά για Facebook και King Digital στις ΗΠΑ.

Μικτή εικόνα παρουσιάζουν οι ασιατικές αγορές κατά τη σημερινή συνεδρίαση, καθώς κλιμακώνεται εκ νέου η αντιπαράθεση της Δύσης με τη Ρωσία, ενώ έντονες πιέσεις δέχεται ο κινεζικός τεχνολογικός κλάδος.

Συγκεκριμένα, ο ιαπωνικός Νikkei έκλεισε με άνοδο 1,01% στις 14.622 μονάδες, με τις μετοχές του εξαγωγικού κλάδου να βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος καθώς το γεν υποχώρησε κατά 0,2% έναντι του δολαρίου.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί κατά 0,36% στις 21.808 μονάδες. Ο κορεατικός Kospi έκλεισε υψηλότερα κατά 0,7% στις 1977 μονάδες και ο αυστραλιανός ASX με απώλειες 0,51% στις 5359 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite υποχωρεί κατά 0,83% στις 2046  μονάδες  και ο CSI 300 κατά 0,71% στις 2155 μονάδες.

Οι ειδήσεις από τις ΗΠΑ για τον τεχνολογικό κλάδο δεν ήταν θετικές. Το Facebook βούλιαξε κατά 7% μετά την εξαγορά της Oculuc VR έναντι 2 δισ. δολ. Κάθετη πτώση 16% κατέγραψε και η εταιρία παιχνιδιών King Digital Entertainment στην επίσημη πρώτη της στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Η τάση μεταφέρθηκε και στην Ασία με τη μετοχή της Softbank υποχωρεί κατά 1,7% και Tencent Holdings κατά 5,1%.

Πέραν αυτών των εξελίξεων, αρκετοί αναλυτές επισημαίνουν ότι επιστρέφει η νευρικότητα για την κρίση της Κριμαίας καθώς ΗΠΑ και ΕΕ συμφώνησαν να συνεργαστούν προετοιμάζοντας σκληρότερες κυρώσεις εναντίον της Μόσχας. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v