Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικές τάσεις στις ασιατικές αγορές

Οι ασιατικοί δείκτες παίρνουν την σκυτάλη της ανόδου από τη Wall Street. Καταλύτης η αναρρίχηση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις ΗΠΑ σε υψηλό 6 ετών. Κέρδη για τις επιχειρήσεις με ισχυρές εξαγωγές στην αμερικανική αγορά.

Θετικό πρόσημο καταγράφουν οι ασιατικές αγορές με στήριξη από τα θετικά μεγέθη για την αμερικανική οικονομία και συγκεκριμένα την αναρρίχηση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης των ΗΠΑ σε υψηλό 6ετίας.

Συγκεκριμένα, ο ιαπωνικός Nikkei έκλεισε με άνοδο 0,37% στις 14.477 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται κατά 0,89% στις 21.925 μονάδες. Ο κορεατικός Kospi έκλεισε με κέρδη 1,19% στις 1964 μονάδες και ο αυστραλιανός ASX υψηλότερα κατά 0,68% στις 5387 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite υποχωρεί κατά 0,18% στις 2063 μονάδες και ο CSI 300 κατά 0,16% στις 1964 μονάδες.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρέθηκαν κυρίως οι επιχειρήσεις με μεγάλη έκθεση στην αμερικανική αγορά, όπως η Samsung της οποίας η μετοχή καταγράφει κέρδη 3%. «Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι ανακάμπτει η αμερικανική ανάκαμψη με την καταναλωτική εμπιστοσύνη σε υψηλά επίπεδα και την αγορά πιο αισιόδοξη ότι κάποια από τα αρνητικά στοιχεία των προηγούμενων μηνών επηρεάστηκαν από τις κακές καιρικές συνθήκες του χειμώνα» δηλώνει ο Σον Φέντον της Tribeca Investment Partners και συμπληρώνει: «βλέπουμε και κάποια σταθεροποίηση στην Κίνα πρόσφατα και υπάρχουν πιθανότητες τα χειρότερα να έχουν περάσει.»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v