Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πράσινα τα ασιατικά ταμπλό

Ισχυρή άνοδος για τους περισσότερους δείκτες, κόντρα στα απογοητευτικά οικονομικά στοιχεία για την Κίνα. Τα σενάρια για νέα μέτρα από την κυβέρνηση του Πεκίνου.

Ανοδικά κινούνται οι ασιατικές αγορές με την προσοχή των επενδυτών να στρέφεται στο Πεκίνο, όπου οι κινεζικές αρχές δεσμεύονται για επιτάχυνση της πολιτικής ώστε να στηριχθεί η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη, ενώ τα τελευταία στοιχεία δείχνουν επιδείνωση.

Ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei έκλεισε με κέρδη 1,77% στις 14.475 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται κατά 1,67% τις 21.794 μονάδες. Ο κορεατικός Kospi έκλεισε με άνοδο 0,55% στις 1945 μονάδες και ο αυστραλιανός ASX υψηλότερα κατά 0,15% στις 5362 μονάδες.

Στις κινεζικές αγορές, ο Shanghai Composite ενισχύεται κατά 0,91% στις 2066 μονάδες και ο CSI 300 κατά 0,82% στις 2176 μονάδες.

Ο δείκτης δραστηριοτήτων ΡΜΙ για τον κατασκευαστικό κλάδο υποχώρησε το Μάρτιο για τρίτο συνεχή μήνα και μάλιστα στο 48,1%, δηλαδή σε περιοχή συρρίκνωσης δραστηριοτήτων. Τα στοιχεία ήταν χαμηλότερα των προσδοκιών καθώς οι αναλυτές προέβλεπαν ΡΜΙ στο 48,5.

«Η υποχώρηση είναι ευρεία και η εγχώρια ζήτηση αποδυναμώνεται περισσότερο. Εκτιμούμε ότι το Πεκίνο θα ξεκινήσει νέα σειρά μέτρων για να σταθεροποιήσει την ανάπτυξη» δήλωσε ο Qu Hongbin της HSBC.

Ήδη η Κίνα ανακοίνωσε στις 21 Μαρτίου – μετά το κλείσιμο των αγορών – δοκιμαστικό πρόγραμμα που θα επιτρέπει στις εταιρίες να πωλούν προνομιακές μετοχές, ώστε να διευρυνθούν οι δυνατότητες χρηματοδότησης για τις κινεζικές τράπεζες. Το μέτρο θα ισχύει για τις επιχειρήσεις που περιλαμβάνονται στο δείκτη Shanghai Stock Exchange 50 A-Share

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v