Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Ανακάμπτουν οι ασιατικές αγορές καθώς οι επεδυτές ζυγίζουν την αντίδραση της Δύσης στη Μόσχα. Διορθωτικές κινήσεις για γεν και χρυσό. Η προσοχή και στη Fed που ξεκινά σήμερα διήμερη συνεδρίαση.

Ανοδικά κινούνται οι ασιατικές αγορές ενώ διορθωτικές κινήσεις καταγράφει και το ιαπωνικό γεν καθώς οι επενδυτές ζυγίζουν τον αντίκτυπο των κυρώσεων που επέβαλε η Δύση στη Ρωσία. Η τιμή του χρυσού κινείται πτωτικά, ενώ το νικέλιο εξακολουθεί να καταγράφει σημαντική άνοδο. Η προσοχή στρέφεται και στη διήμερη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ που ξεκινά σήμερα.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με κέρδη 0,94% στις 14.411 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται κατά 0,45% στις 21.570 μονάδες. Ο κορεατικός Kospi έκλεισε υψηλότερα κατά 0,66% στις 1940 μονάδες και ο αυστραλιανός ASX με άνοδο  0,47% στις 5360 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite ενισχύεται κατά 0,04% στις 2024 μονάδες και ο CSI 300 υποχωρεί κατά 0,25% στις 2137 μονάδες.

Στο χρηματιστήριο της Μόσχας ο δείκτης Micex ενισχύεται κατά 0,4%. Διορθωτικές κινήσεις καταγράφονται στην τιμή του χρυσού αλλά και την ισοτιμία του ιαπωνικού νομίσματος, που είχαν ενισχυθεί σημαντικά καθώς λειτούργησαν ως ασφαλιστικές δικλείδες για τους επενδυτές ενώ κλιμακωνόταν η ένταση στην Κριμαία. Η τιμή του χρυσού υποχωρεί κατά 0,4% στα 1.360 δολ. ανά ουγκιά και το ιαπωνικό νόμισμα κατά 0,1% στα 101,63 γεν έναντι του δολαρίου.

ΗΠΑ και ΕΕ επέβαλαν περιορισμένες κυρώσεις σε συγκεκριμένα άτομα στη Ρωσία μετά τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος στην Κριμαία. «Υπάρχει κάποια συγκρατημένη αισιοδοξία στη συνεδρίαση» εξηγεί ο Mitul Kotecha της Credit Agricole και συμπληρώνει: «Απαιτείται επιφυλακτικότητα δεδομένης της ρευστής κατάστασης με την Ουκρανία και της έντασης μεταξύ Ρωσίας και Δύσης».

Εκτός από τη γεωπολιτική ένταση στην Κριμαία όμως, η προσοχή στρέφεται και στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ που ξεκινά σήμερα τη διήμερη συνεδρίασή της με πολλούς αναλυτές να αναμένουν μία ακόμη μείωση της ρευστότητας. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v