Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτή εικόνα στις αγορές της Ασίας

Εισροή 523 δισ. δολ. στις διεθνείς χρηματιστηριακές αγορές αυτή την εβδομάδα. Το βλέμμα παραμένει στραμμένο στην Ουκρανία. Προβληματίζει η πρώτη εταιρική χρεοκοπία στην ηπειρωτική Κίνα.

Ανοδικά κινούνται οι περισσότεροι ασιατικοί δείκτες με το βλέμμα των επενδυτών να παραμένει στραμμένο στην Ουκρανία. Εξαίρεση αποτελεί η κινεζική αγορά, με τους επενδυτές να σταθμίζουν την πρώτη εταιρική χρεοκοπία στην ηπειρωτική Κίνα και τις επιπτώσεις της στην αγορά.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με άνοδο 0,92% στις 15.274 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται οριακά κατά 0,02% στις 22.707 μονάδες. Με οριακές απώλειες 0,05% έκλεισε ο κορεατικός Kospi στις 1974 μονάδες και ο αυστραλιανός ASX υψηλότερα κατά 0,32% στις 5477 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite υποχωρεί κατά 0,07% στις 2058 μονάδες και ο CSI 300 κατά 0,24% στις 2168 μονάδες.

Το κλίμα είναι ιδιαιτέρως θετικό κατά τις τελευταίες συνεδριάσεις καθώς υπήρξαν ενδείξεις αποκλιμάκωσης της έντασης στην Ουκρανία. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του πρακτορείου Bloomberg, αυτή την εβδομάδα οι εισροές κεφαλαίων στις διεθνείς χρηματιστηριακές αγορές άγγιξαν τα 523 δισ. δολ.

Εκτός από τις εξελίξεις στη γεωπολιτική σκηνή υπάρχουν και άλλα θέματα όμως, που απασχολούν τους επενδυτές στην Ασία. Σήμερα αναμένονται τα κρίσιμα στοιχεία για την ανεργία στις ΗΠΑ, ενώ παράλληλα, καταγράφεται η πρώτη εταιρική χρεοκοπία στην Κίνα, καθώς η Shanghai Chaori Solar Energy Science & Technology Co, δήλωσε ότι δεν θα ανταποκριθεί στη σημερινή λήξη ομολόγων

«Δεν νομίζουμε ότι η πρώτη χρεοκοπία στην ηπειρωτική Κίνα θα επιφέρει συστημικό χρηματοοικονομικό κίνδυνο. Τουναντίον θεωρούμε ότι μπορεί να ενισχύσει την εμπιστοσύνη της αγοράς καθώς η απόφαση του Πεκίνου να επιτρέψει μία χρεοκοπία μπορεί να εκληφθεί ως μέρος των μεταρρυθμίσεων» αναφέρει ο Wee Khoon Chong της Nomura Holdings. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v