Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπιες κινήσεις στις αγορές της Ασίας

Μικρές μεταβολές για τους περισσότερους δείκτες. Μικτή εικόνα από τα μεγέθη της αμερικανικής οικονομίας. Προβληματίζει η συνεχής υποχώρηση του γουάν. Τι βλέπουν οι αναλυτές για τις επόμενες κινήσεις του Πεκίνου.

Μικτή εικόνα και περιορισμένες κινήσεις καταγράφουν οι ασιατικές αγορές , ενώ το γουάν επιμένει πτωτικά σε χαμηλό 7 μηνών έναντι του δολαρίου. Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν χθες για την αμερικανική οικονομία παράλληλα δεν δίνουν μία σαφή εικόνα, καθώς οι τιμές των κατοικιών ξεπέρασαν τις προσδοκίες, ενώ ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης αποδείχθηκε κατώτερος των εκτιμήσεων.

Στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με πτώση 0,54% στις 14.970 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng κινείται ανοδικά με κέρδη 0,61% στις 22.453 μονάδες. Ο κορεατικός Kοspi έκλεισε με κέρδη 0,3% στις 1970 μονάδες και ο αυστραλιανός ASX με οριακή άνοδο 0,05% στις 5.446 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite ενισχύεται κατά 0,2% στις 2038 μονάδες και ο CSI 300 κατά 2159 μονάδες.

Η συνεχής υποχώρηση του γουάν αποτελεί σημαντική αλλαγή των δεδομένων και συμπίπτει με την ευρύτερη προσπάθεια του Πεκίνου να χαλιναγωγήσει τον υπερβολικό δανεισμό και ειδικότερα σε ριψοκίνδυνες τοποθετήσεις. Η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας μείωσε το fixing του γουάν κατά 0,01% στα 1,1192 ανά δολάριο, που είναι το χαμηλότερο επίπεδο από τις 20 Δεκεμβρίου. Το νόμισμα όμως, υποχώρησε ακόμη και στα 6,1351 έναντι του δολαρίου, που είναι το χαμηλότερο επίπεδο από τις 30 Ιουλίου.

Η Jens Nrodvig,της Nomura Holdings εκτιμά ότι η κεντρική τράπεζα της Κίνας μπορεί να διπλασιάσει το εύρος διακύμανσης του γουάν έναντι του δολαρίου και θεωρεί ότι οι πρόσφατες διακυμάνσεις γίνονται αποδεκτές στο πλαίσιο προετοιμασίας των αγορών για αυτή την αλλαγή. Θεωρεί ότι το εύρος διακύμανσης μπορεί να επεκταθεί στο + 2%. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v