Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτή εικόνα στις αγορές της Ασίας

Διχασμένες οι ασιατικές αγορές. Στο κόκκινο το Τόκιο ενώ η Σαγκάη καταγράφει άνοδο. Σε αντίθετη κατεύθυνση κινούνται οι κεντρικές τράπεζες.

Μικτά πρόσημα και περιορισμένες κινήσεις είναι η σημερινή εικόνα από τις ασιατικές αγορές καθώς οι επενδυτές προσπαθούν να αποτιμήσουν τον αντίκτυπο από τις χθεσινές κινήσεις των κεντρικών τραπεζών.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με απώλειες 0,52% στις 14.766 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται κατά 0,4% στις 22.675 μονάδες. Ο κορεατικός Kospi έκλεισε με πτώση 0,2% στις 1942 μονάδες και ο αυστραλιανός ASX με κέρδη 0,25% στις 5415 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite ενισχύεται κατά 1,11% στις 2142 μονάδες και ο CSI 300 κατά 1,15% στις 2308 μονάδες.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, η Τράπεζα της Ιαπωνίας ανακοίνωσε διπλασιασμό των φτηνών δανείων προς τις τράπεζες, σε μία προσπάθεια να δώσει αναπτυξιακή ώθηση στην οικονομία. Χθες, ο ιαπωνικός Nikkei οδηγήθηκε σε ράλι 3,13% καθώς η αγορά θεώρησε πως αυτό είναι το πρώτο βήμα από την BoJ. Στον αντίποδα, η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας προχώρησε σε μείωση της ρευστότητας στο διατραπεζικό σύστημα εκδίδοντας 14ήμερα repos 7,9 δισ. δολ. Οι επενδυτές στην κινεζική αγορά περιμένουν τώρα στοιχεία για το εάν η κίνηση αυτή θα επηρεάσει αρνητικά την οικονομία και σημάδια για το εάν οι κινεζικές αρχές θα συνεχίσουν στη σκληρή γραμμή κατά του σκιώδους τραπεζικού συστήματος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v