Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισχυρή άνοδος στις ασιατικές αγορές

Πράσινα τα ασιατικά ταμπλό. Η νέα πρόεδρος της Fed καταθέτει στο Κογκρέσο για την αμερικανική οικονομία και τα επόμενα βήματα στο tapering. Κέρδη για τις μεταλλευτικές. Κλειστό το Τόκιο λόγω αργίας.

Μπορεί οι αγορές σε ΗΠΑ και ευρωζώνη να κινούνται σταθεροποιητικά, αλλά στην Ασία επιμένουν έντονα ανοδικά με την προσοχή των επενδυτών να στρέφεται στην Τζάνετ Γέλεν και στην πρώτη της δημόσια εμφάνιση ως πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται κατά 1,87% στις 21.983 μονάδες. Ο κορεατικός Kospi  έκλεισε με άνοδο 0,46% στις 1932 μονάδες και ο αυστραλιανός ASX υψηλότερα κατά 0,59% στις 5267 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite ενισχύεται κατά 0,72% στις 2101 μονάδες και ο CSI 300 κατά 0,69% στις 2283 μονάδες.

Το χρηματιστήριο του Τόκιο είναι κλειστό λόγω αργίας.

Ο Μιτούλ Κοτέτσα της Credit Agricole εξηγεί πως η προσοχή των επενδυτών στρέφεται στην κατάθεση της κας. Γέλεν στο Κογκρέσο των ΗΠΑ. Η νέα πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ θα παρουσιάσει τις εκτιμήσεις της για την αμερικανική οικονομία και κυρίως για την αγορά απασχόλησης, αλλά και τα σχέδια για το περιβόητο tapering.

«Με τα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ να επιδεινώνονται έστω και οριακά τελευταία, υπάρχουν επιχειρήματα υπέρ της άποψης ότι η Fed θα πρέπει να καθυστερήσει λίγο τα επόμενα βήματα στο tapering» δηλώνει ο Γκάρι Ντούγκαν, της Coutts & Co.

Ξεχωρίζει η μετοχή της Zijin Mining Group, της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής χρυσού στον κόσμο, ακολουθώντας κατά πόδας την τιμή του πολύτιμου μετάλλου που καταγράφει το μεγαλύτερο ράλι από τον Αύγουστο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v