Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διορθωτικές κινήσεις στην Ασία

Στο κόκκινο τα ασιατικά ταμπλό μετά την άνοδο των τελευταίων συνεδριάσεων. Η προσοχή στρέφεται στα εταιρικά αποτελέσματα.

Πτωτικά κινούνται οι ασιατικές αγορές μετά από ένα 6ήμερο ανοδικό σερί με την προσοχή των επενδυτών να στρέφεται πλέον στα εταιρικά αποτελέσματα. Στο στόχαστρο βρίσκεται η Tokio Tatemono με βουτιά 13% καθώς η ιαπωνική κατασκευαστική ανακοίνωσε αποτελέσματα κατώτερα των προσδοκιών.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με πτώση 1,79% στις 14.534 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί κατά 0,47% στις 22.181 μονάδες. Ο κορεατικός Kospi έκλεισε με απώλειες 0,46% στις 1926 μονάδες και ο Αυστραλιανός ASX οριακά χαμηλότερα κατά 0,02% στις 5318 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite υποχωρεί κατά 0,46% στις 2100 μονάδες και ο CSI 300 κατά 0,47% στις 2280 μονάδες.

Η Asahi Group Holdings υποχωρεί 3,2% καθώς η δεύτερη μεγαλύτερη ζυθοποιία της Ιαπωνίας ανακοίνωσε αποτελέσματα που δεν ικανοποίησαν την αγορά. Στον αντίποδα η μετοχή της Qantas Airways με άλμα 6,7% καθώς δημοσίευμα της Morning Herald, το υπουργείο Οικονομικών της Αυστραλίας πιθανότατα θα προχωρήσει σε στήριξη της αεροπορικής εταιρείας.

«Η πτωτική τάση που βλέπουμε Ιανουάριο και Φεβρουάριο ήταν αναμενόμενη» εξηγεί ο Mark Matthews της Julius Baer και συμπληρώνει: «Οι αγορές δεν μπορούν να κινούνται σε ευθεία ανοδική γραμμή. Μπήκαν τόσα πολλά λεφτά εδώ στην Ασίας μετά την παγκόσμια χρηματοοικονομική κρίση που τώρα βλέπουμε πολλές εκροές».

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg, οι εκροές κεφαλαίων από τις διεθνείς χρηματιστηριακές αγορές για το 2014 μέχρι τις 4 Φεβρουαρίου άγγιξαν τα 3 τρισ. δολ. Από τότε όμως, συρρικνώθηκαν στο 1 τρισ. δολ. Οι ξένοι επενδυτές απομάκρυναν τον προηγούμενο μήνα κεφάλαια 9,6 δισ. δολ. από την ιαπωνική χρηματιστηριακή αγορά.  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v