Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα άνοδος για τις ασιατικές αγορές

Οι ασιατικοί δείκτες πήραν την σκυτάλη της ανόδου από τη Wall Street. Ενθουσίασε η Τζάνετ Γέλεν τους επενδυτές με την κατάθεσή της στο Κογκρέσο. Απροσδόκητο άλμα στις κινεζικές εξαγωγές.

Ανοδικά για έκτη συνεχή συνεδρίαση κινούνται οι ασιατικές αγορές καθώς τα στοιχεία για το εμπορικό ισοζύγιο της Κίνας ξεπέρασαν κάθε προσδοκία. Το κλίμα ήταν θετικό και στη Wall Street καθώς ο παράγοντας… Γέλεν αποδείχθηκε ιδιαιτέρως ενθαρρυντικός για τους επενδυτές.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με άνοδο 0,56% στις 14.800 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng ενισχύεται κατά 1% στις 22.181 μονάδες. Ο κορεατικός Kospi έκλεισε με κέρδη 0,2% στις 1935 μονάδες και ο αυστραλιανός ASX υψηλότερα κατά 1% στις 5319 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite ενισχύεται κατά 0,17% στις 2107 μονάδες και ο CSI 300 κατά 0,17% στις 2289 μονάδες.

Ειδικότερα η Yellen επέμεινε στην ορθότητα της απόφασης για τη σταδιακή μείωση του προγράμματος επαναγοράς ομολόγων καθώς όπως υποστήριξε η οικονομία ανακάμπτει. Ωστόσο σημείωσε ότι δεν υπάρχει μια προκαθορισμένη πορεία αποφάσεων αναφορικά με τα μέτρα ποσοτικής χαλάρωσης. Σε περίπτωση που μεταβληθούν σημαντικά οι οικονομικές συνθήκες τότε το «tapering θα τερματιστεί ", συμπλήρωσε.

Όπως επισήμαναν αναλυτές, η Janet Yellen ανέφερε στην κατάθεσή της στο Κογκρέσο, όλα όσα η αγορά ανέμενε. Δηλαδή υποστήριξε το «tapering» καθησυχάζοντας ότι η οικονομία βρίσκεται σε σωστό δρόμο."

Κι ενώ η Γέλεν καθησυχάζει για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας, τα στοιχεία δείχνουν ανάκαμψη και της Κίνας. Συγκεκριμένα οι εξαγωγές στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη αυξήθηκαν κατά 10,6% σε ετήσια βάση τον Ιανουάριο, ενώ οι αναλυτές περιμεναν οριακή άνοδο μόλις 0,1%. Οι εισαγωγές επίσης αυξήθηκαν κατά 10%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v