Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πράσινα τα ασιατικά ταμπλό

Κέρδη για τους ασιατικούς δείκτες μετά το νέο ρεκόρ στη Wall Street. Επιφυλακτικότητα συνιστούν οι αναλυτές λόγω της κατάστασης στην Ουκρανία. Νευρικότητα στις κινεζικές αγορές καθώς ξεκινά το συνέδριο του Εθνικού Κογκρέσου.

Οι ασιατικές αγορές πήραν την σκυτάλη της ανόδου από την Ευρώπη και τη Wall Street όπου χθες ο S&P 500 έκλεισε σε νέο ρεκόρ με άνοδο 1,5%.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με άνοδο 1,2% στις 13.897 μονάδες. Ο κορεατικός Kospi έκλεισε με κέρδη 0,88% στις 1971 μονάδες και ο αυστραλιανός ASX υψηλότερα κατά 0,84% στις 5457 μονάδες.

Αιτία ήταν η μικρή έστω αποκλιμάκωση της έντασης στην ουκρανική κρίση, καθώς ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε χθες πως δεν επιθυμεί την στρατιωτική αναμέτρηση. Η εξέλιξη αυτή οδήγησε σε μίνι ράλι 5,3% χθες το χρηματιστήριο της Μόσχας, ενώ ο δείκτης Micex, μετά από ένα έντονο διήμερο, σήμερα κινείται σταθεροποιητικά με απώλειες 0,69%.

Αρκετοί αναλυτές ωστόσο καλούν τους επενδυτές να είναι επιφυλακτικοί. «Υπάρχουν ακόμη σημαντικά αναπάντητα ερωτήματα σε ότι αφορά την Ουκρανία, τις κινήσεις της Ρωσίας και της Δύσης» δήλωσε ο Bhanu Baweja της UBS.

Στις κινεζικές αγορές ωστόσο, το κλίμα δεν ήταν τόσο θετικό, καθώς η προσοχή των επενδυτών συγκεντρώνεται στο ετήσιο συνέδριο του Εθνικού Λαϊκού Κογκρέσου. Ο Shanghai Composite υποχωρεί κατά 0,89% στις 2053 μονάδες και ο CSΙ 300 κατά 0,93% στις 2163 μονάδες. Ο πρωθυπουργός Li Keqiang διατύπωσε στόχο ανάπτυξης 7,5% για την κινεζική οικονομία το 2014, όσο και τα δύο προηγούμενα χρόνια.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v