Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Πράσινα» τα ασιατικά ταμπλό

Ανοδική πορεία στην Ασία καθώς αποκλιμακώνεται η ένταση στην Ουκρανία. Οι τηλεπικοινωνίες στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Επιμένει πτωτικά το γεν. Πιο ριψοκίνδυνες επενδυτικές κινήσεις εξετάζει το κρατικό συνταξιοδοτικό ταμείο της Ιαπωνίας.

Ανοδικά κινούνται οι ασιατικές αγορές αγγίζοντας το υψηλότερο σημείο έξι εβδομάδες καθώς αποκλιμακώνεται η ένταση στην Ουκρανία, ενώ παράλληλα υποχωρεί το γεν για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση.

Συγκεκριμένα στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με άνοδο 1,59%στις 15.134 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται κατά 0,51% στις 22.694 μονάδες. Ο κορεατικός Kospi έκλεισε με κέρδη 0,22% στις 1975 μονάδες και ο αυστραλιανός ASX οριακά υψηλότερα κατά 0,04% στις 5459 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite ενισχύεται κατά 0,32% στις 2059 μονάδες και ο CSI 300 κατά 0,45% στις 2173 μονάδες.

Ο κλάδος των τηλεπικοινωνιών βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος με την SoftBank Corp να καταγράφει άλμα 4,9%.

Θετικός παράγοντας για την ισχυρή άνοδο στο Τόκιο είναι και η γνωμοδότηση της αρμόδιας κρατικής επιτροπής για τις επενδύσεις του κρατικού συνταξιοδοτικού επενδυτικού ταμείου της χώρας. Πρόκειται για ένα κρατικό επενδυτικό όχημα που διαχειρίζεται κεφάλαια 128,6 τρισ. γεν (1,26 τρισ. δολ.) το οποίο επέλεγε μέχρι πρότινος ασφαλείς τοποθετήσεις κυρίως σε ομόλογα. Η αρμόδια κρατική επιτροπή όμως, έκρινε ότι φέτος στόχος θα πρέπει οι ετήσιες αποδόσεις να είναι υψηλότερες κατά 1,7% από το ρυθμό αύξησης των μισθών.

«Νομίζω ότι τα συνταξιοδοτικά ταμεία κινούνται στη σωστή κατεύθυνση επειδή μέχρι πρότινος επέλεγαν με μοναδικό γνώμονα την ασφάλεια» εξηγεί ο Masaru Hamasaki της Sumitomo Mitsui Asset Management και συμπλήρωσε: «Δεν είναι κακό να αναλάβουν επενδυτικό κίνδυνο, αλλά πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για μεγαλύτερη αστάθεια»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v