Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βήματα ανόδου στις αγορές της Ασίας

Συγκρατημένη αισιοδοξία μετά την έντονη νευρικότητα της χθεσινής συνεδρίασης. Τα βλέμματα στις κεντρικές τράπεζες. Στάση αναμονής τηρεί η BoJ αλλά υποβαθμίζει προβλέψεις για εξαγωγές. Απελευθέρωση επιτοκίων σε δύο χρόνια υπόσχεται η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας.

Σταθεροποιητικά κινούνται οι  ασιατικές αγορές μετά την έντονη νευρικότητα της χθεσινής συνεδρίασης και ενώ η Τράπεζα της Ιαπωνίας αποφάσισε να τηρήσει στάση αναμονής.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με άνοδο 0,69% στις 15.224 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται κατά 0,1% στις 22.287 μονάδες. Ο κορεατικός Kospi έκλεισε υψηλότερα κατά 0,48% στις 1963 μονάδες, ενώ ο αυστραλιανός ASX με οριακή υποχώρηση 0,03% στις 5429 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite είναι σχεδόν αμετάβλητος με οριακή υποχώρηση 0,01% στις 1998 μονάδες και ο CSI 300 – που χθες βρέθηκε σε χαμηλό 5ετίας λόγω της αιφνιδιαστικής βουτιάς των κινεζικών εξαγωγών- ενισχύεται κατά 0,44% στις 2107 μονάδες.

Παρά τις προσδοκίες για νέα χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής στην Ιαπωνία, η κεντρική τράπεζα της χώρας αποφάσισε να μην προχωρήσει τώρα σε κάποια κίνηση. Ωστόσο, υποβάθμισε τις προβλέψεις της για τις εξαγωγές, εξέλιξη που ερμηνεύεται ως οιωνός νέων κινήσεων από την BoJ

Η προσοχή στρέφεται και στην Κίνα, όπου ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας Zhou Xiaochuan δεσμεύθηκε για πλήρη απελευθέρωση των επιτοκίων μέσα σε διάστημα δύο ετών –ταχύτερα δηλαδή από ότι περίμεναν αρκετοί αναλυτές. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v