Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανακάμπτουν οι ασιατικές αγορές

Θετικό κλίμα στα ασιατικά χρηματιστήρια. Στήριξη από τα οικονομικά μεγέθη σε ΗΠΑ και ευρωζώνη. Υποχωρεί το γεν έναντι του δολαρίου.

Ανοδικά κινούνται οι ασιατικές αγορές μετά τα θετικά οικονομικά στοιχεία σε Ευρώπη και ΗΠΑ που βελτίωσαν το κλίμα στις αγορές παρά τη νευρικότητα ενόψει τη συνεδρίαση της Fed.

Έτσι, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με πτώση 0,83% στις 15.278 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται κατά 0,08% στις 23.133 μονάδες. Ο κορεατικός Kospi έκλεισε με κέρδη 0,23% στις 1965 μονάδες και ο αυστραλιανός ASX υψηλότερα κατά 0λ26% στις 5106 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite υποχωρεί κατά 0,5% στις 2150 μονάδες και ο αυστραλιανός ASX κατά 0,49% στις 2356 μονάδες.

Τα στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή στις ΗΠΑ οδήγησαν σε άνοδο του Dow Jones κατά 0,8%., ενώ το δολάριο αναρριχήθηκε στα 103,05 γεν. Η βιομηχανική παραγωγή στις ΗΠΑ κατέγραψε τη μεγαλύτερη μηνιαία άνοδο του τελευταίου έτους και ανήλθε σε επίπεδο ρεκόρ καθώς αυξήθηκε 1,1% στις 101,3 μονάδες. Σημειώνεται ότι το προηγούμενο υψηλό το 2007 ήταν στις 100 μονάδες. Χθες ανακοινώθηκε επίσης ότι ο δείκτης δραστηριοτήτων ΡΜΙ για τον ευρωπαϊκό ιδιωτικό τομέα κατέγραψε τη δεύτερη καλύτερη επίδοση των τελευταίων δυόμιση ετών.

Τα στοιχεία αυτά βελτιώνουν το κλίμα στις αγορές παρά την αβεβαιότητα που επικρατεί για τις κινήσεις της Fed. Η διήμερη σύνοδος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ ξεκινά σήμερα και οι αναλυτές είναι διχασμένοι ως προς το εάν το tapering θα ξεκινήσει τώρα ή με τον επόμενο χρόνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v