Μικρή άνοδος 0,26% στο Ενεργητικό των Αμοιβαίων Κεφαλαίων την Παρασκευή

Η μέση απόδοση της αγοράς ήταν ικανοποιητική, με το πρόσημό της να κινείται περί του 0,28%. Από τις 20 κατηγορίες των Α/Κ, οι 13 έκλεισαν με κέρδη, οι 6 με ζημιές και μία παρέμεινε αμετάβλητη.

  • του Κώστα Σιαμπράκου

Ανάλυση του Κώστα Σιαμπράκου (KSMEIZON) για την αγορά των Α/Κ την Παρασκευή 11/5/2018

Μικρή ενίσχυση 0,26% σημείωσε το Ενεργητικό της αγοράς των Α/Κ κατά τη διάρκεια της Παρασκευής και διαμορφώθηκε στα 6,473 δις €. Το κύριο χαρακτηριστικό της ημέρας ήταν η αισθητή υποχώρηση των μεριδίων -0,05%, που αντιστοιχούν σε υψηλό αρνητικό ισοζύγιο εισροών/εκροών της τάξεως των 4,869 εκατ. €.

Η μέση απόδοση της αγοράς ήταν ικανοποιητική, με το πρόσημό της να κινείται περί του 0,28%. Από τις 20 κατηγορίες των Α/Κ, οι 13 έκλεισαν με κέρδη, οι 6 με ζημιές και μία παρέμεινε αμετάβλητη. Σε μέση θετική κίνηση καθαρών τιμών ξεχώρισαν τα Μετοχικά Α/Κ Αναπτυσσομένων Αγορών με 1,68%, τα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας με 0,67% και τα Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας με 0,48% (τα τελευταία επανήλθαν σε τριχιά κερδών για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα). Στον αντίποδα, το αρνητικό πρόσημο μέσης απόδοσης κινήθηκε σε ιδιαίτερα στενό εύρος: από -0,25% για τα 2 Μετοχικά Α/Κ Αμερικής, έως και -0,01% για τα Funds of Funds Ομολογιακά και τα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων.

Η έντονη υποτονικότητα που είχε παρατηρηθεί στις συναλλαγές των μεριδιούχων στη διάρκεια της Τετάρτης και Πέμπτης, έδωσε τη θέση της σε σημαντική κινητικότητα και μεσαίο προς υψηλό όγκο συναλλαγών. Η επενδυτική διάθεση ήταν αρνητική, πλην των κατηγοριών που δραστηριοποιούνται άμεσα σε Ελληνικούς Ομολογιακούς και Μετοχικούς τίτλους: οι εν λόγω κατηγορίες επέτυχαν εισροές 732 και 589 χιλ. €, αντιστοίχως. Ακολούθησαν τα Ομολογιακά Α/Κ Κρατικά Αναπτυγμένων Χωρών με 172 χιλ. €.

Αντιθέτως, την μεγαλύτερη αξία ρευστοποιήσεων υπέστησαν τα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων 2,508 εκατ. €, τα συγγενή Α/Κ Βραχ. Διάρκειας με 1,897 εκατ. €, τα Ομολογιακά Α/Κ Διεθνή με 720 χιλ. € και τα Funds of Funds Μετοχικά με 301 χιλ. €.

Το Ενεργητικό, σε σχέση με την έναρξη της χρονιάς, παραμένει ενισχυμένο κατά 1,29% και τα μερίδια κατά 1,41%. Οι εισροές ανέρχονται σε 30,574 εκατ. €.

Πηγή: Ένωση Θεσμικών Επενδυτών. Επεξεργασία στοιχείων: Κώστας Σιαμπράκος

ΟΙ ΟΣΕΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v