Οριακή πτώση 0,05% στο Ενεργητικό των Αμοιβαίων Κεφαλαίων την Δευτέρα

Το Ενεργητικό σημείωσε ανεπαίσθητη υποχώρηση -0,05% και διαμορφώθηκε στα 6,716 δις €. Ο ρυθμός των μεριδίων έκλεισε ανοδικά 0,05% και αντιστοιχεί σε οριακά θετικό ισοζύγιο εισροών/εκροών αξίας 561 χιλ. €.

  • του Κώστα Σιαμπράκου

Ανάλυση του Κώστα Σιαμπράκου (KSMEIZON) για την αγορά των Α/Κ την Δευτέρα 7/5/2018

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αντέδρασε η αγορά των Α/Κ στην δεύτερη ημέρα της πίεσης του ΧΑ (λόγω το σορταρίσματος της FOLLIE και των τυχόν όποιων άλλων φημολογιών που αφορούσαν και επόμενες εταιρίες).

Καθώς, το σχόλιό μας δεν αφορά περαιτέρω ανάλυση σε αυτά τα ζητήματα (τα οποία άλλωστε είναι αντικείμενο έγκριτων αναλυτών και δημοσιογράφων), αναφέρουμε ότι στην διάρκεια της Δευτέρας το Ενεργητικό σημείωσε ανεπαίσθητη υποχώρηση -0,05% και διαμορφώθηκε στα 6,716 δις €. Η συμπεριφορά, μάλιστα των μεριδιούχων, ήταν για ακόμη μια φορά, όχι μόνον, ψύχραιμη – εντός του 2018 εντυπωσιάζει – αλλά προχώρησαν σε νέες συμμετοχές (ειδικότερα ως προς κατηγορίες που δραστηριοποιούνται σε Ελληνικούς τίτλους). Ο ρυθμός των μεριδίων έκλεισε ανοδικά 0,05% και αντιστοιχεί σε οριακά θετικό ισοζύγιο εισροών/εκροών αξίας 561 χιλ. €.

Σε επίπεδο μέσης απόδοσης υπήρξε αλληλοκάλυψη μέσω της διαφοροποίησης των κατηγοριών, με αποτέλεσμα το πρόσημο της αγοράς να κλείσει ανοδικά 0,17%. Από τις 20 κατηγορίες των Α/Κ, οι 14 κινήθηκαν με κέρδη, οι 5 με ζημιές και μία παρέμεινε αμετάβλητη. Σε μέση ενίσχυση καθαρών τιμών ξεχώρισαν τα 2 Μετοχικά Α/Κ Αμερικής με 0,97%, τα Funds of Funds Μετοχικά με 0,81% και τα Μετοχικά Α/Κ Αναπτυγμένων Αγορών με 0,72%. Στον αντίποδα, τις υψηλότερες μέσες απώλειες υπέστησαν τα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας με -0,88%, τα 2 Μετοχικά Α/Κ Δείκτη με -0,80% και τα Μικτά Α/Κ με -0,14% (σε αντίθετη φορά τα Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας που παρέμειναν σχεδόν αμετάβλητα).

Η κινητικότητα των μεριδιούχων ήταν μικτής προς θετικής επενδυτικής διάθεσης, με την συναλλακτική αξία να κινείται από χαμηλά προς μεσαία επίπεδα. Σημαντικές εισροές στα Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας με 2,361 εκατ. € και στα Funds of Funds Μικτά με 1,217 εκατ. €. Ο μεγαλύτερος όγκος εκροών έλαβε χώρα στα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων Βραχ. Διάρκειας με 1,693 εκατ. €, στα συγγενή Διαχείρισης Διαθεσίμων με 553 χιλ. € και στα Ομολογιακά Α/Κ Διεθνή με 332 χιλ. € .

Με αμελητέες εισροές 28 χιλ. € κινήθηκαν τα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας.


Πηγή: Ένωση Θεσμικών Επενδυτών. Επεξεργασία στοιχείων: Κώστας Σιαμπράκος

ΟΙ ΟΣΕΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v