Άνοδος 0,34% στο Ενεργητικό των Αμοιβαίων Κεφαλαίων την Πέμπτη

Η ενίσχυση του Ενεργητικού προήλθε αποκλειστικά και μόνον από θετικές αποδόσεις, καθώς τα μερίδια έκλεισαν με αισθητή πτώση -0,05%, που αντιστοιχεί σε ελεγχόμενες εκροές αξίας 3,424 εκατ. €.

  • του Κώστα Σιαμπράκου

Ανάλυση του Κώστα Σιαμπράκου (KSMEIZON) για την αγορά των Α/Κ την Πέμπτη 26/4/2018

Φρένο στο 4ήμερο σερί πτώσης του Ενεργητικού επεφύλαξε η χθεσινή ημέρα, καθώς η αξία των υπό διαχείριση κεφαλαίων κινήθηκε ανοδικά 0,34% και διαμορφώθηκε στα 6,743 δις €. Η ενίσχυση του Ενεργητικού προήλθε αποκλειστικά και μόνον από θετικές αποδόσεις, καθώς τα μερίδια έκλεισαν με αισθητή πτώση -0,05%, που αντιστοιχεί σε ελεγχόμενες εκροές αξίας 3,424 εκατ. €.

Σε επίπεδο μέσης απόδοσης τα κέρδη της αγοράς ήταν ικανοποιητικά και κινήθηκαν περί του 0,46%. Οι 20 κατηγορίες, σχεδόν, στο σύνολό τους επέτυχαν θετικό πρόσημο, πλην των Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων Βραχ. Διάρκειας που παρέμειναν αμετάβλητα. Την εντονότερη μέση ενίσχυση καθαρών τιμών σημείωσαν τα 2 Μετοχικά Α/Κ Αμερικής με 1,31%, τα 2 Μετοχικά Α/Κ Δείκτη με 1,29%, τα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας με 1,10% και τα Μετοχικά Α/Κ Διεθνή με 1,05%.

Κινητικότητα υπήρξε στο σε όλες σχεδόν τις κατηγορίες, αλλά με την συναλλακτική αξία να παραμένει σε χαμηλά επίπεδα. Στην επενδυτική σκέψη των μεριδιούχων κυριάρχησε η διάθεση ρευστοποιήσεων. Χαρακτηριστικό ήταν ότι ο όγκος εισροών ανήλθε, μόλις, σε μερικές χιλιάδες €. Ενδεικτικά αναφέρουμε την αξία συμμετοχών στα Funds of Funds Μικτά με 207 χιλ. €, στα Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας με 137 χιλ. € και στα Μικτά Α/Κ με 74 χιλ. €.

Στον αντίποδα, την υψηλότερη αξία εκροών υπέστησαν τα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων με 1,918 εκατ. €, τα Funds of Funds Μετοχικά με 532 χιλ. € και τα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων με 468 χιλ. €.

Τα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας έκλεισαν με αμελητέες εισροές 49 χιλ. €.

Στις κατηγορίες με τα υψηλότερα μερίδια αγοράς έναντι του Ενεργητικού και που κινούνται, μάλιστα, με διψήφια ποσοστά παραμένει η ίδια σειρά κατάταξης: Μικτά με 20,71%, Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας με 12,78%, Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων 12,01%, Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας με 10,38% και Funds of Funds Μικτά με 10,06% (τα οποία συνεχίζουν να ενισχύουν το μερίδιο αγοράς τους με αδιάκοπτο ρυθμό).

Πηγή: Ένωση Θεσμικών Επενδυτών. Επεξεργασία στοιχείων: Κώστας Σιαμπράκος

ΟΙ ΟΣΕΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v