Α/Κ: Στα €6,569 δισ. υποχώρησε η αξία των υπό διαχείριση κεφαλαίων

Ο ρυθμός των μεριδίων ήταν πτωτικός -0,01% και οι εκροές πιο περιορισμένες έναντι των προηγούμενων ημερών, στα 1,149 εκατ. €.

  • Κώστα Σιαμπράκου*

Ανάλυση του Κώστα Σιαμπράκου (KSMEIZON) για την αγορά των Α/Κ την Τρίτη 7/11/2017

Όπως αναφέραμε στο χθεσινό μας σχόλιο το «φλερτ» της αξίας του Ενεργητικού με τα επίπεδα των 6,6 δις € - αν τυχόν έχει αίσιο τέλος – θα περάσει από πολλούς «σκοπέλους» στο άμεσο βραχυπρόθεσμο χρονικό διάστημα. Οι αποδόσεις των μετοχικών Ελληνικών τίτλων είναι ένας από αυτούς, έπεται η διατήρηση των διεθνών μετοχικών τιμών στα σημερινά επίπεδα και ακολουθεί το ζήτημα του ισοζυγίου εισροών/εκροών.

Η υψηλή αρνητική μέση απόδοση των Μετοχικών Α/Κ Ελλάδας κατά -1,36% και των Μικτών Α/Κ κατά -0,37% ήταν η κύρια αιτία της χθεσινής της χθεσινής υποχώρησης της αξίας των υπό διαχείριση κεφαλαίων στα 6,569 δις € (απόλυτες απώλειες 14,517 εκατ. €), καταγράφοντας ποσοστιαίες απώλειες -0,22%. Ο ρυθμός των μεριδίων ήταν πτωτικός -0,01% και οι εκροές πιο περιορισμένες έναντι των προηγούμενων ημερών, στα 1,149 εκατ. €.

Η μέση απόδοση της αγοράς σημείωσε αρνητικό πρόσημο -0,10%, παρά την ανομοιογένεια των Α/Κ. Από τις 20 κατηγορίες, οι 13 έκλεισαν με κέρδη, οι 6 με ζημιές και μία παρέμεινε αμετάβλητη. Σε μέσο ανοδικό πρόσημο ξεχώρισαν τα Μετοχικά Α/Κ Αναπτυσσομένων Αγορών με 0,82%, τα Funds of Funds Μετοχικά με 0,32%, τα 2 Μετοχικά Α/Κ Αμερικής με 0,26% και τα Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας με 0,20%. Τα 2 Μετοχικά Α/Κ Δείκτη με μέση υποχώρηση καθαρών τιμών -2,26%, συμπληρώνουν την τριάδα των κατηγοριών – με τις προαναφερόμενες – με τις εντονότερες μέσες απώλειες.

Η κινητικότητα των μεριδιούχων ήταν μεσαίας προς χαμηλής συναλλακτικής αξίας και κυριάρχησε η αρνητική ψυχολογία επένδυσης, για μία ημέρα ακόμη. Η υψηλότερη αξία εκροών έλαβε χώρα στα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων Βραχ. Διάρκειας με 1,536 εκατ. €, στα Funds of Funds Μικτά με 722 χιλ. € και στα Μικτά Α/Κ με 440 χιλ. €. Σε εισροές επέστρεψαν τα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων με 1,291 εκατ. €. Σε αξία συμμετοχών ακολούθησαν τα Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας με 745 χιλ. € και τα Ομολογιακά Α/Κ Διεθνή με 312 χιλ. €.

Τα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας κατέγραψαν μικρές εκροές 131 χιλ. €.

ΟΙ ΟΣΕΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ

Πηγή: Ένωση Θεσμικών Επενδυτών. Επεξεργασία στοιχείων: Κώστας Σιαμπράκος

*Ο Κώστας Σιαμπράκος είναι Σύμβουλος Αμοιβαίων Κεφαλαίων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v