Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

FT.COM

Το brain drain εμπόδιο στην ανάκαμψη της Ελλάδας

Το brain drain εμπόδιο στην ανάκαμψη της Ελλάδας

Εκοντάδες χιλιάδες Έλληνες έχουν μεταναστεύσει στο εξωτερικό για αναζήτηση καλύτερων προοπτικών. Λιγότερο από το 20% σχεδιάζει να επιστρέψει. Μεγάλος ο αντίκτυπος στις οικονομικές προοπτικές της χώρας.

Το κραχ της λίρας πληγώνει τις τουρκικές εταιρείες

Το κραχ της λίρας πληγώνει τις τουρκικές εταιρείες

Η βουτιά του τουρκικού νομίσματος επιφέρει πλήγμα στις εταιρείες που δανείζονταν για χρόνια σε δολάριο και ευρώ. Ο κίνδυνος αύξησης των NPLs των τραπεζών. Οι εκκλήσεις για αύξηση επιτοκίων και το αρνητικό σενάριο.

Οι Βρυξέλλες σφίγγουν τα λουριά για τη «χρυσή βίζα»

Οι Βρυξέλλες σφίγγουν τα λουριά για τη «χρυσή βίζα»

Η Κομισιόν ανησυχεί ότι τα προγράμματα χορήγησης υπηκοότητας έναντι επενδύσεων ανοίγουν την πόρτα για ξέπλυμα χρήματος. Στο στόχαστρο η Μάλτα και τα διαβατήρια σε Ρώσους. Πως θα επηρεαστεί η Ελλάδα.

Ο «σουλτάνος» επιταχύνει τη βουτιά της λίρας

Ο «σουλτάνος» επιταχύνει τη βουτιά της λίρας

Η ανορθόδοξη αντίδραση του Ερντογάν έχει τρομάξει τις αγορές. Οι επιθέσεις κατά της Δύσης και η επίκλυση του Θεού. Η εμπρηστική παρέμβαση Τραμπ και η ρήξη με τις ΗΠΑ. Λίγες οι επιλογές που μένουν στο τραπέζι για την Άγκυρα.

Οι «τέσσερις μεγάλες» και το σερί των λογιστικών σκανδάλων

Οι «τέσσερις μεγάλες» και το σερί των λογιστικών σκανδάλων

Η κρίσιμη αλλαγή στα λογιστικά πρότυπα και οι συγκρούσεις συμφερόντων των μεγάλων ελεγκτικών που επηρεάζουν την ορθή αποτύπωση των οικονομικών δεδομένων. Τα τρικ που φουσκώνουν τα εταιρικά κέρδη και πώς έγιναν «πολύ μεγάλες για να πέσουν». Τι πρέπει να αλλάξει.

Οι αναδυόμενες αγορές και η «σύνδεση» με το δολάριο

Ένα γράφημα αποκαλύπτει τη βασική πηγή των «δεινών» για τις αναδυόμενες αγορές. Η πορεία των τελευταίων 15 ετών, οι ελπίδες για υπέρβαση σε αποδόσεις έναντι του αναπτυγμένου κόσμου και τι τελικά… πήγε στραβά.

Οι πέντε επιλογές της Τουρκίας για τη σωτηρία της λίρας

Ποιες κινήσεις μπορεί να κάνει η Αγκυρα για να αντιμετωπίσει το κραχ στη λίρα σύμφωνα με αναλυτές. Το χαρτί της νομισματικής πολιτικής και η λύση του ΔΝΤ. Τα capital controls και η πιθανότητα συμφιλίωσης με τις ΗΠΑ.

Τι άλλαξε η κρίση στην Ελλάδα και τι μένει ίδιο

O ιδιωτικός τομέας έχει ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα του, αλλά το δημόσιο παραμένει βαθιά πελατειακό. Τα μεγάλα διαρθρωτικά προβλήματα. Η έλλειψη συναίνεσης για τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και οι προκλήσεις.

Πως οι επενδυτές γύρισαν την πλάτη στον Ερντογάν

Ποια είναι τα σενάρια για την επόμενη ημέρα της τουρκικής οικονομίας. Γιατί θόλωσε το αναπτυξιακό θαύμα και πώς επηρεάζει η βουτιά του νομίσματος. Το όπλο που μπορεί να οδηγήσει σε υπέρβαση της κρίσης.

Γιατί τα «fake news» θα χάσουν τη μάχη με την αλήθεια

Η ιστορία διδάσκει ότι κανένα καθεστώς δεν μπορεί να επιβιώσει βασιζόμενο στην προπαγάνδα. Το παράδειγμα της ναζιστικής Γερμανίας και της Σοβιετικής Ένωσης. Πως αλλάζουν τα δεδομένα τα κοινωνικά δίκτυα.

Σε... διπλό ταμπλό κάνουν παιχνίδι οι γίγαντες της τεχνολογίας

Πώς θα επιστρέψει η εμπιστοσύνη στους επενδυτές

Η πορεία της Apple από τη χρεοκοπία στο $1 τρισ.

Γιατί η εξωτερική πολιτική του Τραμπ ευνοεί την Κίνα

Οι λαϊκιστές, οι ελίτ και ο νέος παγκόσμιος διχασμός

Η «συμφωνία» ΗΠΑ-ΕΕ στο εμπόριο και οι ψευδαισθήσεις

Στουρνάρας: Οι αγορές θα ακολουθήσουν σκληρή προσέγγιση

Μαρκ Μόμπιους: Ο Τραμπ «είναι χαζός σαν… αλεπού»

Κίσινγκερ: O Πούτιν, η νέα τάξη πραγμάτων και το νόημα του Τραμπ

Η μάχη των γενεών και το δικαίωμα στο... σπίτι

v