Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

FT.COM

Η Lehman και οι έξυπνοι τρόποι για να πτωχεύσεις μια τράπεζα

Η Lehman και οι έξυπνοι τρόποι για να πτωχεύσεις μια τράπεζα

Ποια είναι τα πολύτιμα μαθήματα από την μεγαλύτερη τραπεζική κατάρρευση στην ιστορία. Οι ευθύνες της Fed και οι κρίσιμες λεπτομέρειες. Η λύση της συνολικής διάσωσης και οι εναλλακτικές επιλογές.

H «εξέγερση» της Ρώμης πληγώνει τις ιταλικές τράπεζες

H «εξέγερση» της Ρώμης πληγώνει τις ιταλικές τράπεζες

H αβεβαιότητα που προκαλεί η λαϊκιστική κυβέρνηση στις αγορές υπονομεύει την προσπάθεια εξυγίανσης των τραπεζών. Η επικίνδυνη άνοδος στα spreads των CDS, οι καταθέσεις και το μεγάλο βάρος του δημόσιου χρέους.

Τα νέα διλήμματα του Ερντογάν

Τα νέα διλήμματα του Ερντογάν

Ο Τούρκος πρόεδρος πρέπει να αποφασίσει πώς θα απαντήσει στην επιθετικότητα των ΗΠΑ και στις απαιτήσεις της Μόσχας. Η αναθέρμανση των σχέσεων με την Ε.Ε., το «αγκάθι» της Συρίας και τα όρια του εσωτερικού διχασμού.

Σεξ, βία και η άνοδος του λαϊκισμού

Σεξ, βία και η άνοδος του λαϊκισμού

H άνοδος λαϊκιστών πολιτικών έχει τροφοδοτηθεί από το φόβο των ανδρών για απώλεια ισχύος και κύρους. Το κίνημα #MeToo, η υπόθεση Κάβανο στις ΗΠΑ και ο μισογυνισμός του Τραμπ.

Πώς το πολιτικό κέντρο χάνει τη μάχη στη Γερμανία

Πώς το πολιτικό κέντρο χάνει τη μάχη στη Γερμανία

Η άνοδος των ακραίων κομμάτων αλλάζει τα δεδομένα στη γερμανική πολιτική. Η παράδοση των μεγάλων συνασπισμών και η φθορά της Μέρκελ. Τα σημάδια από τη Βαυαρία και το σφάλμα του Σουλτς.

Τα διδάγματα μιας επένδυσης… 26 ετών

Ποια είναι η συνταγή που συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας και το μεγαλύτερο λάθος στις τοποθετήσεις. Η σημασία του παράγοντα χρόνου και το σφάλμα της επικέντρωσης εντός στα σύνορα της χώρας.

Τι πάει… στραβά με τις αναδυόμενες αγορές

Οι τρεις βασικές πληγές στις οικονομίες και το βαρίδι των υποτιμήσεων για τις επιχειρήσεις. Η προβληματική εικόνα σε Τουρκία και Αργεντινή και ο κίνδυνος μετάδοσης της κρίσης.

Γιατί οι λαϊκιστές μπορούν να επικρατήσουν

Οι οπαδοί του Brexit και ο Τραμπ είναι σε θέση να εδραιώσουν μια μακροχρόνια κυριαρχία. Ο κίνδυνος πολιτικής περιθωριοποίησης της φιλελεύθερης ελίτ. Το παράδειγμα της Ουγγαρίας και της Πολωνίας.

Η φιλελεύθερη δημοκρατία και η λάθος συνταγή των ελίτ

Oι ελίτ πρέπει να αναγνωρίσουν ότι η κακοδιαχείριση της οικονομίας οδήγησε σε πολιτική αποσταθεροποίηση. Η υποχώρηση των δημοκρατικών αξιών, η επάνοδος του εθνικισμού και η αναζήτηση της χαμένης ισορροπίας.

Το λάθος στις διαπραγματεύσεις που φέρνει το σκληρό Brexit

Η λάθος ανάλυση των προθέσεων ΕΕ και Μεγάλης Βρετανίας οδήγησε τις διαπραγματεύσεις στα άκρα. Η (επικίνδυνη) μόνη διαπραγματευτική τακτική για την Τερέζα Μέι, η σκληρή γραμμή της ΕΕ και τι μπορεί να ανατρέψει τα δεδομένα.

Τάνκερ-φαντάσματα κατά του εμπάργκο εξαπολύει το Ιράν

Σε εξέλιξη η μεγαλύτερη μεταφορά πλούτου στην ιστορία!

Τα βασικά μαθήματα δέκα χρόνια μετά την κρίση

Κίνδυνο απαξίωσης αντιμετωπίζει το ΔΝΤ

Ο Ερντογάν χρειάζεται επειγόντως το ΔΝΤ!

Οι HΠΑ, η Κίνα και η λογική του εμπορικού πολέμου

Το πυρηνικό στοίχημα του Ντόναλντ Τραμπ

Οι Ευρωπαίοι της Βρετανίας ας προετοιμαστούν για το χειρότερο

Πού κρύβονται τα... subprime αυτής της δεκαετίας

Κερδισμένοι και χαμένοι 10 χρόνια μετά τη Lehman

v