Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

FT.COM

Η Fed παρατείνει το πάρτι για τις αγορές

Η Fed παρατείνει το πάρτι για τις αγορές

Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ κατόρθωσε στην τελευταία της συνεδρίαση να μην είναι ούτε «γεράκι» ούτε «περιστέρι». Τα διδάγματα από το taper tantrum του 2013 και ο κίνδυνος για απότομη προσγείωση στο μέλλον.

Ο ελάχιστος παρονομαστής για την επιβίωση του πλανήτη

Ο ελάχιστος παρονομαστής για την επιβίωση του πλανήτη

H συνεργασία είναι απαραίτητη αν τα κράτη θέλουν να παράσχουν δημόσια αγαθά. Η άνοδος της Κίνας και οι νέες μεγάλες προκλήσεις στο μέτωπο της άμυνας, του περιβάλλοντος και της ανάπτυξης.

Πόσο κοντά είναι το τέλος της εποχής Ερντογάν

Πόσο κοντά είναι το τέλος της εποχής Ερντογάν

Ο πληθωρισμός και οι ελλείψεις αγαθών έχουν αυξήσει τη δυσαρέσκεια για την ανορθόδοξη οικονομική πολιτική. Tο πλήγμα από τα επικοινωνιακά ολισθήματα. Οι κρίσιμες διεργασίες στην αντιπολίτευση και το βαθύ κράτος.

To ISIS-K η νέα μεγάλη απειλή για τους… Ταλιμπάν!

To ISIS-K η νέα μεγάλη απειλή για τους… Ταλιμπάν!

Οι νέοι κυβερνώντες του Αφγανιστάν κατηγορούνται πως προδίδουν το Ισλάμ, από σκληροπυρηνικούς τζιχαντιστές που σκοπό έχουν να δημιουργήσουν ένα ιδεολογικά αγνό χαλιφάτο. Ο πόλεμος δεν έχει τελειώσει στη δοκιμαζόμενη χώρα.

Bill Gates: Πώς θα αποφύγουμε την κλιματική καταστροφή

Bill Gates: Πώς θα αποφύγουμε την κλιματική καταστροφή

Εκτός από το να καταστήσουμε φθηνότερη την καθαρή ενέργεια, πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειες ενίσχυσης καινοτομιών, γράφει ο δισεκατομμυριούχος. Τα τρία ερωτήματα και το κρίσιμο στοίχημα για την ανθρωπότητα.

Η Tesla και το δίλημμα του $1 τρισ. για τους επενδυτές

Προβληματίζει τους αναλυτές το απίστευτο ράλι της μετοχής, που την έχει οδηγήσει να τελεί υπό διαπραγμάτευση περίπου στις 130 φορές τα μελλοντικά της κέρδη. Γιατί δεν δικαιώνονται οι «αρκούδες». Ποιον ρόλο έπαιξε η είσοδος στον S&P 500.

O Πάουελ της Fed είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος

Η αμερικανική τράπεζα έχει καταργήσει τα τελευταία τέσσερα χρόνια σημαντικά μέτρα που επιβλήθηκαν μετά το 2008 για την ενίσχυση της χρηματοοικονομικής σταθερότητας. O κίνδυνος για νέες διασώσεις με λεφτά φορολογουμένων.

Η ξεροκέφαλη «οργή» του Ερντογάν βλάπτει την Τουρκία

Το παιχνίδι «εσωτερικής κατανάλωσης» με τους 10 πρέσβεις δυτικών χωρών και η προσωπική εμμονή με τον Osman Kavala. Τα προβλήματα που φουντώνουν και τα ανοικτά μέτωπα σε οικονομία-πολιτική.

Το επικίνδυνο «πάρτι» στα ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια

Γκρίζες ζώνες για την παγκόσμια οικονομία δημιουργούνται στη σκιά της «χρυσής εποχής των ιδιωτικών αγορών». Η αναζήτηση αποδόσεων και η γιγάντωση των επενδυτικών κεφαλαίων που κινούνται εκτός οργανωμένων αγορών. Γιατί συνιστούν κίνδυνο.

Πού πάσχει το σχέδιο της νέας γερμανικής κυβέρνησης

Η επενδυτική στροφή που ευαγγελίζεται ο κυοφορούμενος κυβερνητικός συνασπισμός «συγκρούεται» με τη δέσμευση για διατήρηση του φρένου στο χρέος. Πώς επηρεάζεται η ευρωπαϊκή οικονομία. Η ελπίδα που πεθαίνει... τελευταία.

Ο διμέτωπος πόλεμος του Joe Biden για τη δημοκρατία

Κίνδυνος αδιεξόδου στη σύνοδο COP26 για την κλιματική αλλαγή

Ο διχασμός των ελίτ στις ΗΠΑ για την αντιμετώπιση της Κίνας

Το τσουνάμι των «πράσινων» επενδύσεων και η απειλή φούσκας

Πώς κινούνται σήμερα οι traders που γέννησαν τα... lockdown

Κρυπτονομίσματα: Γιατί οι τραπεζίτες φοβούνται ότι χάνουν το πάρτι

Το πραγματικό ερώτημα των επενδυτών για την Κίνα

Ενεργειακή κρίση: Πώς έφτασε η Ευρώπη να παίζει ρώσικη ρουλέτα

Θα χτιστεί το επόμενο web πάνω στο ethereum;

Η ανάκαμψη μετά την Covid-19 και οι «καβαλάρηδες της αποκάλυψης»

v