Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

FT.COM

Wolf: Κλείστε το deal για τον εκσυγχρονισμό της Ελλάδας!

Wolf: Κλείστε το deal για τον εκσυγχρονισμό της Ελλάδας!

Το «κρυφτούλι» με την ΕΚΤ μπορεί να καταλήξει σε χάος, χωρίς να προλάβουν να μελετηθούν σοβαρά οι εναλλακτικές λύσεις. Οι Έλληνες αξίζουν τον χρόνο που ζητάνε, γράφει ο M. Wolf. «Ηρεμήστε και συζητήστε». Η Ε.Ε. υποτίθεται ότι είναι ένωση δημοκρατιών, όχι αυτοκρατορία.

Μπλόκο από ΕΚΤ στα σχέδια Βαρουφάκη

Μπλόκο από ΕΚΤ στα σχέδια Βαρουφάκη

Η κεντρική τράπεζα δεν είναι διατεθειμένη να αυξήσει κατά 10 δισ. ευρώ το όριο έκδοσης εντόκων γραμματίων, όπως ζητά η κυβέρνηση. «Το σχέδιο της Αθήνας βασίζεται αποκλειστικά στην ΕΚΤ», λένε πηγές. Αρνητικοί και στην πληρωμή του 1,9 δισ. ευρώ.

Γιατί η Μαδρίτη στραβοκοιτάζει την Αθήνα

Γιατί η Μαδρίτη στραβοκοιτάζει την Αθήνα

Το πρόγραμμα επισκέψεων του Γ. Βαρουφάκη καταδεικνύει τις τεράστιες διαφορές στην πολιτική γεωγραφία της Ευρώπης. Γιατί «λείπει» η Μαδρίτη από τα ραντεβού. Τι τρομάζει την «Πρωσία του Νότου» ενόψει των ισπανικών εκλογών.

Τι θα κάνει ο Ντράγκι με τις ελληνικές τράπεζες

Τι θα κάνει ο Ντράγκι με τις ελληνικές τράπεζες

Σε εξαιρετικά δύσκολη θέση ο πρόεδρος της ΕΚΤ που καλείται να λάβει πολιτικές αποφάσεις. Η πλειοψηφία στο δ.σ. του ELA, η κρίσιμη συνεδρίαση της Τετάρτης και ο κίνδυνος για την αξιοπιστία της ΕΚΤ. Γιατί η περίπτωση της Κύπρου δεν αποτελεί οδηγό.

Γιατί η τιμή του πετρελαίου πιάνει «πάτο»

Γιατί η τιμή του πετρελαίου πιάνει «πάτο»

Ο ενθουσιασμός για τα «λουκέτα» σε πηγάδια των ΗΠΑ προκάλεσε ράλι τιμών στην τιμή του πετρελαίου στις τελευταίες συνεδριάσεις, μετά τις πολύμηνες απώλειες. Οι προσδοκίες για «πάτο» στην αγορά, οι ενδείξεις και οι αντενδείξεις.

Βαρουφάκης: Αυτό είναι το σχέδιο για το χρέος

Η Ελλάδα δεν διεκδικεί ονομαστικό «κούρεμα» χρέους, αλλά την ελάφρυνση μέσω ενός «μενού από swap» και τη δημιουργία δύο νέου τύπου ομολόγων. Αίτημα για πρόγραμμα-γέφυρα ως την 1/6ου και χορήγηση μόνο 1,9 δισ. Διευκρινιστική δήλωση από Βαρουφάκη.

O Ντράγκι ετοιμάζεται για σκληρό παζάρι με τους Ελληνες

Έντονη ανησυχία στην Ευρώπη καθώς η Ελλάδα θα κινείται τέσσερις μήνες χωρίς πυξίδα.«Δεν έχουν ιδέα τι είδους διεθνή στήριξη θέλει η χώρα ή πώς σκοπεύει να διαπραγματευτεί». Σκληρό παζάρι αναμένεται από τον Ντράγκι στα πρότυπα της Κύπρου.

Η καταστροφή του Grexit μπορεί να αποτραπεί

Όσοι υποτιμούν τους κινδύνους του Grexit είναι καλοί στην αριθμητική, αλλά δεν αντιλαμβάνονται τις περίπλοκες δυναμικές μιας τέτοιας χρεοκοπίας. Το μάθημα της Lehman και η ανάγκη να υπάρξει διάσκεψη για το χρέος. Γράφει ο W. Münchau.

Μazower: Η ευρωπαϊκή δημοκρατία σε κίνδυνο

H μάχη για την υπεράσπιση του ευρώ αναβιώνει μια ακροδεξιά ιδεολογία εθνικής καθαρότητας. Η Ευρώπη πρέπει να αποκηρύξει την λιτότητα για να διασώσει το πολιτικό κέντρο και το ευρωπαϊκό όραμα. Γιατί ο Βορράς δεν πρέπει να αντιμετωπίσει εχθρικά τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ταράζει τον «ύπνο» της Ευρώπης

Ο ΣΥΡΙΖΑ εκπροσωπεί μια σύγκρουση μεταξύ λιτότητας και δημοκρατίας. Ίσως ακολουθήσουν πολλές ακόμη. Δεν χρειάζεται να είσαι άγριος αριστεριστής για να δεις ότι το ελληνικό χρέος είναι αφόρητο. Η Α. Μέρκελ αντέχει να ξοδέψει λίγο πολιτικό κεφάλαιο για να το παραδεχτεί.

Τα οικονομικά... voodoo του ΣΥΡΙΖΑ

Τραπεζικός βρόγχος για τον Αλέξη Τσίπρα

Σήμα συναγερμού στην Ευρώπη για ΣΥΡΙΖΑ-Ρωσία

H «κόντρα» Ελλάδας-ΕΕ για τη Ρωσία και ο... δάκτυλος Πούτιν

Wolf: Οι πολιτικοί, οι πολιτικάντηδες και η λύση για την Ελλάδα

Οι Γερμανοί πρέπει επιτέλους να εμπιστευτούν τους εταίρους

Editorial: Καλύτερη λύση η ρήτρα ανάπτυξης για το χρέος

Lex: Οι πιέσεις στις τράπεζες και το contrarian στοίχημα

«Ναι» στη μείωση χρέους με αντάλλαγμα μεταρρυθμίσεις

Εκτίναξη στον «εναλλακτικό» ευρω-δανεισμό

v