Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

FT.COM

Buiter: Πέντε βήματα για πραγματική λύση στο ελληνικό πρόβλημα

Buiter: Πέντε βήματα για πραγματική λύση στο ελληνικό πρόβλημα

Η χρεοκοπία της Ελλάδας δεν χρειάζεται να πυροδοτήσει και την έξοδο από τη νομισματική ένωση, γράφει ο Willem Buiter της Citi. Το σχέδιο για να ανακτήσει η κυβέρνηση την ιδιοκτησία των μεταρρυθμίσεων και να περιορίσουν την έκθεσή τους οι δανειστές. Τα πέντε βήματα.

Αισιόδοξοι οι ευρωπαίοι για συμφωνία στην έκτακτη Σύνοδο

Αισιόδοξοι οι ευρωπαίοι για συμφωνία στην έκτακτη Σύνοδο

Η Ελλάδα μπορεί να καταλήξει σήμερα σε συμφωνία με τους ηγέτες της ευρωζώνης, μετά τη νέα πρόταση που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας, εκτιμούν ευρωπαίοι αξιωματούχοι. Οι πιέσεις προς την ελληνική κυβέρνηση, οι υποχωρήσεις και το «τυράκι» της ελάφρυνσης του χρέους.

Μητσοτάκης: Δεν είναι ακόμα αργά για δίκαιη συμφωνία

Μητσοτάκης: Δεν είναι ακόμα αργά για δίκαιη συμφωνία

Η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών θέλουν και αναμένουν μια συμφωνία με τους εταίρους της χώρας, γράφει ο βουλευτής στους FT. Είναι αναγκαίο να εξορθολογιστεί το κόστος και το μέγεθος του δημόσιου τομέα ώστε να διασφαλιστεί η δημοσιονομική βιωσιμότητα.

Munchau: Η ευρωζώνη μπορεί να κάνει δυο λάθη σε μια βδομάδα

Munchau: Η ευρωζώνη μπορεί να κάνει δυο λάθη σε μια βδομάδα

Oι Ευρωπαίοι κινδυνεύουν με διπλή αποτυχία αυτή την εβδομάδα. Ενα Grexit θα σηματοδοτήσει τη στιγμή που η ΕΕ μετακινείται από την ενοποίηση στην αποσύνθεση. H αναγκαία αλλαγή των συνθηκών και ο διπλός... «δαίμονας» της ευρωζώνης.

Συμφωνία πριν τη Σύνοδο θέλει ο γαλλογερμανικός άξονας

Συμφωνία πριν τη Σύνοδο θέλει ο γαλλογερμανικός άξονας

Δεν είναι δυνατή η διαπραγμάτευση στη Σύνοδο Κορυφής διαμήνυσαν οι ηγέτες στον Τσίπρα. Η Γαλλία είναι έτοιμη να συζητήσει το θέμα της αναδιάρθρωσης χρέους, υποστηρίζει ο Ολαντ. Τα τελεσίγραφα και η αναμονή της Αθήνας για την τελική στάση της Αγκελα Μέρκελ.

Summers: Αυτή είναι η συνταγή για βιώσιμη λύση

Αν έρθει η καταστροφή όλοι θα πουν πως έκαναν ότι μπορούσαν, αλλά όλοι θα χάσουν, γράφει ο πρώην ΥΠΟΙΚ των ΗΠΑ. Η πολιτική επιλογή που έχει ο Τσίπρας. Τι χρωστά η Ευρώπη στην Αθήνα. Ποιος πρέπει να είναι ο ρόλος του ΔΝΤ.

Γιατί η Γερμανία θα κάνει πίσω στο «παιχνίδι του δειλού»

Μια αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ «καίει» περισσότερο τους Γερμανούς παρά τους Ελληνες, εκτιμά ο John Authers. Ποια είναι τα δεδομένα και τι αποτιμούν σε αυτή τη φάση οι διεθνείς αγορές.

Wearables: Θέλεις να σε παρακολουθεί το αφεντικό εκτός δουλειάς;

Για τους manager ένα νέο εργαλείο για βελτίωση της αποδοτικότητας. Για τους εργαζόμενους μια εισβολή στην ιδιωτική τους ζωή. Είναι πραγματικά χρήσιμα για μία επιχείρηση; Ένα κοινωνικό πείραμα από τους FT.

Τι έχει στο μυαλό της η Μέρκελ για την Ελλάδα

Στα όρια του έχει φτάσει το Βερολίνο με την ελληνική κυβέρνηση. Η απογοήτευση από τις κινήσεις Τσίπρα και οι σκέψεις για τήρηση σκληρής στάσης. Γιατί η Αγκελα Μέρκελ είναι ο μόνος ηγέτης που διαισθάνεται τους κινδύνους από το Grexit.

Ο Τσίπρας πρέπει να δεχτεί την πρόταση των δανειστών

Η τελευταία πρόταση των δανειστών απέχει πολύ από το να είναι τέλεια αλλά μπορεί να γίνει αποδεκτή. Τα ολέθρια λάθη που οδήγησαν στο σημερινό αδιέξοδο. Ποια είναι τα τρία χαρτιά που έχει στα χέρια του ο Τσίπρας και ποιο πρέπει να παίξει.

Βαθύ το χάσμα Μέρκελ-Σόιμπλε για το ελληνικό πρόβλημα

Τέσσερα παιχνίδια που μπορεί να παίζουν οι Έλληνες

Οι ημερομηνίες-κλειδιά στο δρόμο για συμφωνία ή ρήξη

Editorial: Μπράβο σε όποιον κάνει το βήμα για συμφωνία

Wolf: Δεν υπάρχει βελούδινο διαζύγιο για Ελλάδα και ευρωζώνη

Εκτακτη Σύνοδο Κορυφής εξετάζουν οι Ευρωπαίοι

Τα Ισλανδικά capital controls και η ελληνική περίπτωση

El Erian: H Ελλάδα δεν θα είναι η μόνη χαμένη από ένα διαζύγιο

H νομοθέτηση πλεονασμάτων είναι περιττή και ανόητη

Munchau: Η Αθήνα δεν έχει τίποτα να χάσει από το «όχι»

v