Στο ραντάρ των ξένων επενδυτών τα ελληνικά ομόλογα

Το προφίλ ρίσκου των ελληνικών ομολόγων και τις διαθέσεις των ξένων επενδυτών «σφυγμομετρούν» οι Financial Times. Η σταδιακή επανεμφάνιση αγοραστών πλην των ελληνικών τραπεζών, τα πλεονεκτήματα και το μεγάλο «αγκάθι» για τους τίτλους.

Εάν νομίζετε ότι η θέση της Ελλάδας είναι στην ευρωζώνη, υπάρχει περιθώριο ανόδου για τα ελληνικά ομόλογα, τονίζει η Elain Moore, συντάκτης κεφαλαιαγορών των Financial Times.

Η Moore υπογραμμίζει ότι έχουν περάσει 18 μήνες από την τελευταία έξοδο της Αθήνας στις αγορές, με την ελληνική κυβέρνηση να ελπίζει ότι θα μπορέσει να ξαναβγεί στις αγορές εντός των επόμενων 18 μηνών.

Τονίζει ότι αν και οι αγοραστές των βραχυχρόνιων έντοκων γραμματίων που εκδίδει η Αθήνα είναι ελληνικές τράπεζες που δεν βάζουν νέο χρήμα αλλά ρολάρουν υφιστάμενες εκδόσεις, υπάρχουν ενδείξεις ότι και άλλοι αγοραστές έχουν αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους.

Το βασικό πρόβλημα των τίτλων είναι η μεγάλη μεταβλητότητα αλλά και τα σενάρια για Grexit που, εάν επιβεβαιωθούν, θα εκμηδενίσουν την αξία των τίτλων.

Από την άλλη, πλεονέκτημα για τους ελληνικούς τίτλους είναι οι υψηλές αποδόσεις αλλά και οι ελπίδες ότι η ΕΚΤ θα τους συμπεριλάβει στο πρόγραμμα QE.

© The Financial Times Limited 2016. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v