Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

FT.COM

Siemens-Volkswagen: Τα μεγάλα σκάνδαλα της Γερμανίας

Siemens-Volkswagen: Τα μεγάλα σκάνδαλα της Γερμανίας

Η εμπειρία από τη Siemens του 2007 δείχνει την πιθανή κατάληξη του σκανδάλου της VW. Με κάποιους τρόπους η αυτοκινητοβιομηχανία ακολούθησε τα χνάρια της Siemens, ωστόσο δε φαίνεται να υπάρχει προθυμία για αλλαγή της κουλτούρας της VW.

Wolf: Η παγκόσμια οικονομία χρειάζεται επενδυτικό σοκ

Wolf: Η παγκόσμια οικονομία χρειάζεται επενδυτικό σοκ

Η επίτευξη βιώσιμης ανάπτυξης είναι πιο δύσκολη από το να δημιουργείς «φούσκες», υποστηρίζει ο Martin Wolf. Γιατί η επιβράδυνση της Κίνας αυξάνει τα ρίσκα για την παγκόσμια οικονομία. Οι αντιστάσεις στη λήψη επιπρόσθετων μη συμβατικών μέτρων και η ανάγκη άμεσης δράσης.

Aπαντήσεις από τις αυτοκινητοβιομηχανίες ζητούν οι μεγαλοεπενδυτές

Aπαντήσεις από τις αυτοκινητοβιομηχανίες ζητούν οι μεγαλοεπενδυτές

Με πάνω από 600 δισ. σε περιουσιακά στοιχεία, οι επενδυτές απαιτούν λεπτομέρειες από τις αυτοκινητοβιομηχανίες για τις εκπομπές ρύπων. Το πρόσφατο σκάνδαλο «καταβροχθίζει» τη VW, που έχει υποβαθμιστεί και αντιμετωπίζει τεράστια έξοδα λόγω της απάτης.

Τρεις μεγάλες ιδέες από τον νικητή του Νόμπελ Οικονομίας

Τρεις μεγάλες ιδέες από τον νικητή του Νόμπελ Οικονομίας

Ο καθηγητής του Princeton παρουσιάζει στους F.T. τρεις από τις ιδέες που του χάρισαν το βραβείο Νόμπελ. Τι πιστεύει για τη διεύρυνση των ανισοτήτων και την επιβολή υψηλότερων φόρων. Γιατί μπορεί να είναι επιζήμια η παροχή ξένης βοήθειας. Ποιες είναι οι δυσκολίες στη μέτρηση της φτώχιας.

Η Volkswagen απειλεί το Wolfsburg με κατάρρευση

Η Volkswagen απειλεί το Wolfsburg με κατάρρευση

Αν και δε φαίνεται να κλονίζεται η αγάπη του κόσμου για τη VW, το Wolfsburg φοβάται τις συνέπειες. Η πόλη είναι απόλυτα εξαρτημένη από την αυτοκινητοβιομηχανία. Μόνο ο εταιρικός φόρος της VW αποτελεί το 1/3 ολόκληρου του προϋπολογισμού του Wolfsburg.

O πλανήτης πάσχει από… υποδομές

Παρά τα χαμηλά επιτόκια, οι επενδύσεις σε υποδομές παραμένουν χαμηλές τόσο στον ανεπτυγμένο, όσο και στον αναπτυσσόμενο κόσμο. Τα προβλήματα και οι λύσεις.

Ο Buffet, η φιλανθρωπία και οι… κληρονόμοι

Τους λόγους που αποφάσισε να προωθήσει την ιδέα του «Giving Pledge» εξηγεί στους FT ο δισεκατομμυριούχος. Η μοιρασιά της μισής περιουσίας και πώς αντιδρά η επόμενη γενιά.

Πρώτο χτύπημα στη φοροδιαφυγή των πολυεθνικών

Σφίγγει ο φορολογικός «κλοιός» για τις πολυεθνικές. To σχέδιο για τη βελτίωση της διαφάνειας και του περιορισμού στη χρήση φορολογικών «παραδείσων». Τουλάχιστον 60 κυβερνήσεις στον αγώνα. Τι δηλώνουν οι ΥΠΟΙΚ ΗΠΑ, Κίνας, Γαλλίας.

H Συρία φέρνει ράλι στις τιμές του πετρελαίου

Η μεγαλύτερη άνοδος στις τιμές τα τελευταία έξι χρόνια καταγράφηκε αυτή την εβδομάδα στο πετρέλαιο. Εκτός από τις γεωπολιτικές εντάσεις την άνοδο βοηθούν οι προβλέψεις για σημαντική πτώση στην παραγωγή του αμερικανικού αργού.

Τρέμουν οι πολυεθνικές τις... αυξήσεις στα φάρμακα

H δημόσια κατακραυγή για την εκτόξευση της τιμής του Daraprim κάνει πιο προσεκτικές τις φαρμακευτικές. Η βουτιά στις μετοχές βιοτεχνολογίες και οι απειλές της Κλίντον για ρύθμιση της αγοράς. Πως αλλάζει η στρατηγική.

Οι ελληνικές τράπεζες αντιμέτωπες με ανακεφαλαιοποίηση και... ζόμπι

Η Μέρκελ παίρνει πάνω της το προσφυγικό

Απερίσκεπτη η Ρωσία στη Μέση Ανατολή

Το Volksgate και τα μαχαιρώματα των golden boys

Τα «στρατόπεδα» στον πόλεμο της Συρίας

Φρένο στη μεταφορά προσωπικών δεδομένων στις ΗΠΑ

Επτά πράγματα που πρέπει να ξέρετε για τη συμφωνία TPP

Αλλαξαν τα όρια... μειώθηκε η απόλυτη φτώχια

Η Volkswagen γκρεμίζει το γερμανικό μοντέλο

Σύγχυση στις ΗΠΑ από τις αεροπορικές επιδρομές της Ρωσίας

v