Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

FT.COM

Η Κίνα και το μάθημα του Πελοποννησιακού Πολέμου

Η Κίνα και το μάθημα του Πελοποννησιακού Πολέμου

Μέσα σε μόλις δύο δεκαετίες, η Κίνα έχει αναδυθεί ως η μόνη δεύτερη δύναμη μετά τις ΗΠΑ. Πώς άλλαξε τα δεδομένα η παγκόσμια κρίση του 2008. Οι κόντρες με τους γείτονες και η δυσκολία του Πεκίνου να κάνει τη μετάβαση.

Νέες εφαρμογές λανσάρει το Facebook

Νέες εφαρμογές λανσάρει το Facebook

Αν και παλαιότερες αυτόνομες εφαρμογές του Facebook απέτυχαν, το δίκτυο προσαρμόζεται στον ανταγωνισμό με τους μικρότερους αντιπάλους του. Στοχεύει στην κατανάλωση ειδήσεων και στην αναπτυσσόμενη αγορά διαφήμισης μέσω κινητών συσκευών.

Γερμανικό σχέδιο για ζώνες διέλευσης προσφύγων

Γερμανικό σχέδιο για ζώνες διέλευσης προσφύγων

Το συντηρητικό μπλοκ και οι σοσιαλδημοκράτες εταίροι του διαφωνούν, ενώ η Άνγκελα Μέρκελ προτείνει τη θέσπιση ζωνών διέλευσης προσφύγων. Στοχεύει στην προβολή μιας αυστηρότερης εικόνας της Γερμανίας, για να περιορίσει τις εισροές προσφύγων.

Πώς η Fed μπορεί να... σοκάρει τις αγορές

Πώς η Fed μπορεί να... σοκάρει τις αγορές

Η αδύναμη κινεζική ανάπτυξη παραμένει η μεγαλύτερη ανησυχία μεταξύ των επενδυτών, σύμφωνα με έρευνα της Barclays. Τι δείχνει το ράλι του Οκτωβρίου στις μετοχές και γιατί δεν μπορεί να αποκλειστεί ατύχημα στην αγορά ομολόγων. Καθοριστικός ο Δεκέμβριος.

Η χαλάρωση διχάζει και πάλι την Ευρώπη

Η χαλάρωση διχάζει και πάλι την Ευρώπη

Η παράκαμψη των δημοσιονομικών κανόνων δημιουργεί δυσπιστία και εμποδίζει την απαραίτητη ολοκλήρωση της ευρωζώνης. Οι Γαλλία, Ιταλία και Ισπανία επιδεικνύουν την περιφρόνησή τους για τους κανόνες στα προσχέδια των προϋπολογισμών τους.

Σάμερς: Πού είναι ο από μηχανής θεός του Κρούγκμαν;

Ο Κρούγκμαν υποτιμά τη σημασία των διαρθρωτικών προβλημάτων, υποστηρίζει σε άρθρο του ο Λόρενς Σάμερς. Γιατί πρέπει να δοθεί περισσότερη έμφαση στη δημοσιονομική από τη νομισματική τόνωση. Η διαφωνία για τη σύγκριση ΗΠΑ και Ιαπωνίας.

Lex: Η ανακεφαλαιοποίηση, το dilution και η... μειοψηφία

Τα τεστ αντοχής της ΕΚΤ αφήνουν περιθώρια αισιοδοξίας για τις ελληνικές τράπεζες. Μικρότερο το dilution από ό,τι αναμενόταν. Καταλύτες η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και η επιστροφή των καταθέσεων.

TAGS ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Τα μυστικά ραντεβού Ντράγκι με τραπεζίτες

Στελέχη της ΕΚΤ συναντήθηκαν με asset managers και τραπεζίτες λίγες ημέρες ή ακόμα και ώρες πριν από την λήψη κρίσιμων αποφάσεων. Οι επαφές κατά την διάρκεια της ελληνικής κρίσης. Αυξάνεται ο προβληματισμός για την διαρροή πληροφοριών. Ουδέν σχόλιον από Φρανκφούρτη.

Το δίλημμα του Ερντογάν και ο κίνδυνος διχασμού

Ο Τούρκος πρόεδρος κατάφερε να πολώσει και να διχάσει τη χώρα, ώστε να ξανακερδίσει την πλειοψηφία που είχε χάσει. Ωστόσο τώρα πρέπει να κυβερνήσει μία βαθιά διχασμένη χώρα, εν μέσω συνεχιζόμενης και θανάσιμης διαμάχης με τους Κούρδους.

Διεύρυνση και ευρώ κατέστρεψαν την Ευρώπη

Αντιμέτωπη με τον κίνδυνο να μετατραπεί σταδιακά σε ένα... φάντασμα βρίσκεται η Ευρωπαϊκή Ενωση. Γιατί η εισαγωγή του ευρώ και η ταχύτητα της διεύρυνσης οδήγησαν στα σημερινά αδιέξοδα. Οι θλιβερές συγκρίσεις με το παρελθόν.

Kerry: Πρέπει να κερδίσουμε τη μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής

Πλήγμα για την Ευρώπη, αν φύγει η Μέρκελ!

Οι 21 απαντήσεις του Γιάνη Βαρουφάκη

Globo: Φώναξαν την αστυνομία, ψάχνουν τα 104 εκατ.

Η Δύση πρέπει να «δει» τη ρωσική μπλόφα στη Συρία

Οι Κούρδοι ετοιμάζονται για νέο «χτύπημα» στον Ερντογάν

Ανεβαίνει η ένταση στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας

Rachman: H αρχή του τέλους για την εποχή Μέρκελ

Αχτίδες αισιοδοξίας για τα ελληνικά stress tests

Η ΕΚΤ πρέπει να γίνει πραγματικά ριζοσπαστική

v