Οι «μένουμε Ευρώπη» κινδυνεύουν να χάσουν τον έλεγχο

Οι οπαδοί του Brexit πιστεύουν ότι μπορούν τελικά να κερδίσουν το κρίσιμο δημοψήφισμα. Πού εστιάζονται οι δύο αντίπαλες καμπάνιες, ποιες γκάφες γίνονται. Τι ρόλο παίζει η εκροή κεφαλαίων.

Ο φόβος ότι χάνεται ο έλεγχος της καμπάνιας την πιο κρίσιμη στιγμή πλανάται πάνω από τους οπαδούς της παραμονής της Μεγάλης Βρετανίας στην Ευρώπη. 

Όπως δείχνει και το διαφωτιστικό βίντεο, ο Ντέιβιντ Κάμερον κάνει τις δικές του «γκάφες», ενώ δεν μπορεί να δώσει πειστικές απαντήσεις για το θέμα της μετανάστευσης.

Από την πλευρά τους, οι οπαδοί του Brexit προειδοποιούν ακόμα και για τον... κίνδυνο έλευσης 5.000 μαχητών του τζιχάντ, αν η Μεγάλη Βρετανία παραμείνει στην ΕΕ και αισθάνονται ότι μπορεί τελικά και να κερδίσουν.

Ακόμα πιο εντυπωσιακά τα αποτελέσματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων. Τρεις δείχνουν το Brexit να προηγείται, εν μέσω εκτιμήσεων ότι δεν θα πλήξει σημαντικά τις τσέπες των ψηφοφόρων.

«Αγνωστος x» οι εκροές κεφαλαίων από το νησί. Πάνω από 60 δισ. έφυγαν τον Μάρτιο και τώρα η αντιπαράθεση μεταφέρεται στο τι σημαίνει αυτή η εξέλιξη.

© The Financial Times Limited 2016. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v