Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

FT.COM

Ο ΟΠΕΚ βρήκε τον δάσκαλο του από το shale oil

Ο ΟΠΕΚ βρήκε τον δάσκαλο του από το shale oil

Η δυνατότητα του καρτέλ να διαμορφώσει τις τιμές περιορίζεται από την ανθεκτικότητα των παραγωγών σχιστολιθικού πετρελαίου. Χαμηλά ο πήχης των προσδοκιών για τη συνάντηση της Τρίτης στη Βιέννη.

Η ανεπάρκεια Τραμπ απειλεί τις ΗΠΑ με συνταγματική κρίση

Η ανεπάρκεια Τραμπ απειλεί τις ΗΠΑ με συνταγματική κρίση

Οι θεσμοί πρέπει να προστατευθούν από το χάος που επικρατεί στην Ουάσιγκτον. Αναγκαία μια ανεξάρτητη έρευνα για τη ρωσική ανάμειξη στις εκλογές. Η επιλογή της αποπομπής και τα διδάγματα από το Watergate.

Το ελληνικό χρέος και η Οδύσσεια μέχρι το… 2100

Το ελληνικό χρέος και η Οδύσσεια μέχρι το… 2100

Η προσπάθεια να «παντρευτούν» οι απαισιόδοξες υποθέσεις του ΔΝΤ με τις περιορισμένες επιλογές για την ελάφρυνση του χρέους, οδηγεί σε σενάρια που προκαλούν κατάπληξη, όπως η αποπληρωμή δανείων μετά το 2100.

O Mακρόν και η πολιτική επανάσταση του κέντρου

O Mακρόν και η πολιτική επανάσταση του κέντρου

O Γάλλος πρόεδρος ξανασχεδιάζει τον πολιτικό χάρτη, εφαρμόζοντας ένα πρωτόγνωρο πείραμα. Το στοίχημα των βουλευτικών εκλογών και η κατάρρευση των παραδοσιακών κομμάτων. Που θα κριθεί το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα.

Οι γκάφες Τραμπ και η παράλυση των ρεπουμπλικάνων

Οι γκάφες Τραμπ και η παράλυση των ρεπουμπλικάνων

Το σύστημα παραγωγής «ειδήσεων» και ο φόβος των ρεπουμπλικάνων για ηλεκτρονικό λιντσάρισμα πριν τις ενδιάμεσες εκλογές. Γιατί κάποιοι δημοκρατικοί επιλέγουν την «ταπείνωση» έναντι της σύγκρουσης.

Wolf: Ο Μακρόν και η μάχη για την ευρωζώνη

Aν η Γαλλία οδηγηθεί στον αποπληθωρισμό για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, η Λεπέν μπορεί να κερδίσει στις επόμενες εκλογές. Αναγκαία η αύξηση των μισθών στην Γερμανία.

Η Μέρκελ μπορεί ελεύθερα να... κάνει παιχνίδι

Το σερί των νικών για το CDU στις τοπικές εκλογές και η εκλογή Μακρόν δίνουν νέες δυνατότητες στην καγκελάριο. Το μεγάλο εύρος των προκλήσεων και γιατί υπάρχει πραγματική ευκαιρία για κάτι... καλύτερο.

O Τραμπ, ο Ερντογάν και ο θάνατος των δημοκρατιών

Η διολίσθηση της Τουρκίας στον αυταρχισμό αποτελεί μια ηχηρή προειδοποίηση για τους Αμερικανούς πολίτες. Τα «fake news» και οι καταγγελίες κατά δικαστών. Πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί η απειλή της τρομοκρατίας.

«Καμπανάκι» για εταιρίες και κυβερνήσεις ο WannaCry

Εταιρείες και κράτη πρέπει να πάρουν το σκληρό μάθημα του WannaCry γράφει το Editorial. Οι κίνδυνοι από τα ψηφιακά οπλοστάσια μυστικών υπηρεσιών και τα «κενά» που αφήνουν πολυεθνικές. Γιατί την επόμενη φορά μπορεί να μην είμαστε τόσο τυχεροί.

H Κίνα, ο ένας δρόμος και τα πολλά ερωτήματα

Αγνωστα παραμένουν τα κίνητρα πίσω από το τεράστιο σχέδιο για τον νέο δρόμο του μεταξιού. Οι οικονομικές ανισορροπίες της ασιατικής υπερδύναμης, η «αγορά εξουσίας» και η κάλυψη του κενού που αφήνουν οι ΗΠΑ.

Η… κατάρα των συμβούλων εξαπλώνεται ραγδαία

Η «έξυπνη λύση» για να κλείσει την κάνουλα ο Ντράγκι

Ο Μακρόν και η υπόσχεση που έλειψε από την Ευρώπη

Ο Μακρόν και οι εφιάλτες στο δρόμο… με τον Σόιμπλε

Η απόλυση Κόμι από τον Τραμπ θυμίζει… Νίξον

Ο νέος Δρόμος του Μεταξιού είναι γεμάτος... λακκούβες

Πόσο δρόμο έχει το «επικό ράλι» στα ελληνικά ομόλογα

Τα λάθη της ΕΚΤ και το μεγάλο δίλημμα με το QE

Ο Μακρόν και η ατζέντα που απορρίπτει το Βερολίνο

Μην πυροβολείτε τις κεντρικές τράπεζες για τις «φούσκες»!

v