Με θετικό spread η μετακύλιση στον Οκτώβριο

Σε τιμές κοντά στα θεωρητικά τους επίπεδα διαπραγματεύτηκαν τα ΣΜΕ του FT20, ενώ με premium αυτές του Mid40, ενώ η μετακύλιση θέσεων από το ΣΜΕ του Σεπτεμβρίου που έληξε την Παρασκευή στον επόμενο μήνα, κινήθηκε σε θετικό spread (+3,00 πόντους).

Το σχόλιο της Marfin Hellenic ΑΧΕΠΕΥ

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε την Παρασκευή στις 961,21 μονάδες 4,62% χαμηλότερα από την προηγουμένη εβδομάδα. Η συναλλακτική δραστηριότητα στα ΣΜΕ του υποκείμενου δείκτη κινήθηκε σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, ενώ οι τιμές διαπραγμάτευσης κινήθηκαν σε επίπεδα που προσέγγισαν τα θεωρητικά τους.

Η μετακύλιση θέσεων από το ΣΜΕ του Σεπτεμβρίου που έληξε την Παρασκευή στον επόμενο μήνα κινήθηκε σε θετικό spread (+3,00 πόντους). H έντονη κίνηση του FTASE-20 αντίστοιχα αύξησε τo volatility στα ΑΤΜ options του υποκείμενου δείκτη που κινήθηκε στο 28%-31% έναντι 23%-25% της προηγούμενης εβδομάδας.

Ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης κατέγραψε εβδομαδιαίες απώλειες της τάξεως του 4,49% κλείνοντας την Παρασκευή στις 210,76 μονάδες. Τη μεγαλύτερη βαρύτητα σε αυτήν την πτώση είχαν οι μετοχές των ΕΧΑΕ και της Εγνατίας τράπεζας, ενώ στον αντίποδα βρέθηκαν οι μετοχές του Παπαστράτου και του Ακτωρα.



Η συναλλακτική δραστηριότητα στα ΣΜΕ του FT-40 παρέμεινε σε υποτονικά επίπεδα, ενώ οι τιμές διαπραγμάτευσης κινήθηκαν σε επίπεδα υψηλότερα των θεωρητικών τους.

Το spread, αντίστοιχα, μεταξύ των δύο πρώτων μηνών γύρισε σε αρνητικό πρόσημο(-1,5 πόντο).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v