Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ερχεται… σοκ και δέος στις τιμές ρεύματος - Ο Σκλαβενίτης βγαίνει για… ψώνια - H Golden Visa, το νομοσχέδιο και οι διαρροές

FOLLI FOLLIE: Η αναβολή που έλαβε η πολύκροτη δίκη για τον Ιούνιο δημιουργεί νέα εμπόδια στην αποστολή της διοίκησης του Γιώργου Σάμιου να οδηγήσει την εταιρεία στο... ξέφωτο, μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου τον Μάιο του 2018.

Καθώς η εξυγίανση της Folli Follie εξαρτάται από την αποδέσμευση των περιουσιακών της στοιχείων -δεδομένου ότι περιλαμβάνονται στη συμφωνία με τους ομολογιούχους πιστωτές της, η κατάσταση περιπλέκεται.

Στο πλαίσιο αυτό η εταιρεία ετοιμάζει νομικές κινήσεις (και έκτακτη ενημέρωση) με στόχο την «απαγκίστρωση» των δεσμευμένων ακινήτων και λογαριασμών της από την πολύκροτη δίκη κατά βασικών μετόχων και πρώην στελεχών της.

Aβραμόπουλος: Τον πήρε η μπάλα του Κατάρ *Κόντρα ΕΧΑΕ-χρηματιστών Νο 2! *Η Ελλάκτωρ και το μήνυμα Μπουλούτα

MEDICON HELLAS: Στη διανομή προμερίσματος 0,12 ευρώ ανά μετοχή (επιβεβαιώνοντας παλαιότερο δημοσίευμα του Euro2day.gr) θα προχωρήσει η Medicon Hellas, καθώς η ρευστότητά της είναι ισχυρή και οι φετινές της επιδόσεις θα διατηρηθούν σε ικανοποιητικά επίπεδα, παρά τη δραστική υποχώρηση των διαγνωστικών τεστ για την πανδημία Covid-19.

H έκτακτη γενική συνέλευση της Παρασκευής ψήφισε τη διεύρυνση του σκοπού της εισηγμένης, χωρίς κάποια από τις νέες δυνατές δραστηριότητες να προβλέπεται ότι θα ξεκινήσει στο ορατό μέλλον.

ΑΚΤΩΡ-Κούτρας: Τα σενάρια και η απάντηση - Μαύρα σύννεφα για Dionic και Βαρβαρέσο - Η επέλαση των 5άστερων

ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ: ΟΤΕ και Vodafone συνομιλούσαν για την πώληση της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας στη Ρουμανία, ωστόσο οι διαπραγματεύσεις... πάγωσαν.

Πληροφορίες της αγοράς αναφέρουν ότι οι συνομιλίες των δύο εταιρειών δεν συνεχίστηκαν καθώς μια πιθανή συμφωνία θα οδηγούσε σε σημαντική καθυστέρηση της ολοκλήρωσης της αγοραπωλησίας. Και αυτό γιατί αν η Vodafone εξαγόραζε την εταιρεία κινητής στη Ρουμανία, οι πάροχοι από 4 που είναι σήμερα στη ρουμανική αγορά θα μειώνονταν σε 3, προκαλώντας τις παρεμβάσεις της Επιτροπής Ανταγωνισμού και τον διεξοδικό έλεγχο της συμφωνίας.

Οι υποκλοπές ως «πλατφόρμα» συγκυβέρνησης - Ο SSM κόβει τη φόρα της κυβέρνησης - Η Καλαμάτα δίνει φτερά στο ΤΑΙΠΕΔ

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Ενίσχυση των ταμειακών ροών της αναμένει η εισηγμένη, αφού ξεφορτώνεται κόστος 45 εκατ. ευρώ ετησίως από την πρόωρη αποπληρωμή του «ακριβού» ομολόγου. Η δε πώληση του χαρτοφυλακίου ΑΠΕ στη Motor Oil παράσχει νέα σημαντική ρευστότητα και χρηματοοικονομική ευχέρεια.

Όμως, οι ΑΠΕ φαίνεται πως δεν είναι μια «τελειωμένη υπόθεση» για τον όμιλο, καθώς ήδη έχει συστήσει νέες εταιρείες που διεκδικούν αδειοδότηση (το πονεμένο κομμάτι τη διαδικασίας…) για νέα έργα ΑΠΕ.

Λεπτομέρειες για το πού θα τοποθετηθεί στρατηγικά πλέον ο όμιλος αναμένονται με το νέο έτος….

ΜΥΤΙΛ: Σούπερ-αποδόσεις, dual listing και... Unsolicited Proposals *Ο «αθόρυβος» servicer και η έμμεση επιβεβαίωση για Skyline

ALPHA BANK: Πιστοποιήθηκε η καταβολή του αρχικού μετοχικού κεφαλαίου της Skyline Real Estate ύψους 122 εκατ. ευρώ, η οποία αποτελεί το όχημα ειδικού σκοπού για την ομώνυμη συναλλαγή (project Skyline).

Το ενδιαφέρον είναι ότι οι 244 εκατ. μετοχές χωρίζονται σε δύο τίτλους. Ο πρώτος ενσωματώνει το 65% του μετοχικού κεφαλαίου (158.600.000 μετοχές) και ο άλλος το 35% (85.400.000 μετοχές).

Ο διαχωρισμός αποτελεί έμμεση επιβεβαίωση των πληροφορίων ότι το 65% θα πωληθεί στην κοινοπραξία Dimand-Premia-EBRD και το 35% θα διατηρηθεί από τον όμιλο Alpha.

v