Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
ΜIG: Τι κρύβει η «σφήνα» της οικογένειας SeaJets στην Πειραιώς - Σφηνάκια για e-fresh, Motor Oil και Ηλέκτωρ

MIG: Τελικά σε αυτή τη χώρα, το… σασπένς δεν λείπει ποτέ.

Κυριολεκτικά στο παρά πέντε της κρίσιμης Γενικής Συνέλευσης της MIG που καλείται να εγκρίνει, όπως πρόσφατα έπραξε το ΔΣ της εταιρείας, τη μεταβίβαση της ακτοπλοϊκής Attica Group στη STRIX Ηoldings με αντάλλαγμα την εξόφληση δανειακών υποχρεώσεων της MIG στην Πειραιώς, ύψους 443,8 εκατ. ευρώ, εμφανίστηκε νέος μέτοχος με ποσοστό άνω του 5,48%.

Κι όχι όποιος κι όποιος, αλλά η Δέσποινα Ηλιοπούλου, θυγατέρα του ιδιοκτήτη της ανταγωνιστικής ακτοπλοϊκής εταιρείας (με ειδίκευση στα ταχύπλοα) SeaJets, του γνωστού στην αγορά Μάριου Ηλιόπουλου (φωτό).

Πού κρίνεται το «φλερτ» ΔΕΗ - IBerdrola *Τα deals στα super markets και η... ωραία κοιμωμένη

ΔΕH: Η διαπραγμάτευση της ΔΕΗ με την ENEL για την εξαγορά του συνόλου δραστηριοτήτων του ιταλικού ενεργειακού ομίλου στη Ρουμανία έχει… κρύψει, λόγω μεγέθους, το «φλερτ» ΔΕH - Iberdrola, για την απόκτηση από την πρώτη μικρού χαρτοφυλακίου πάρκων ΑΠΕ (σ.σ. της τάξης των 60 MW), που έχουν στη Ρουμανία οι Ισπανοί.

Η εξέλιξη του ενδιαφέροντος της ΔΕH είναι ευθέως συναρτώμενη με το εάν θα αγοράσει τις δραστηριότητες της ENEL. Η ΔEΗ θέλει να κτίσει χαρτοφυλάκιο ΑΠΕ στη Ρουμανία, με επίκεντρο την επιδιωκόμενη απόκτηση των δραστηριοτήτων της ENEL. Εξού και η συμφωνία με τη Μυτιληναίος για την απόκτηση «με το κλειδί στο χέρι» δύο φωτοβολταϊκών σταθμών, ισχύος 210 MW, που θα τεθούν σε εμπορική λειτουργία κατά τη διάρκεια του 2024. 

Θεοδωρικάκος: Επί ξυρού ακμής - Το ντου της Επ. Ανταγωνισμού για... νοθευμένα και το γράμμα στο ΥΠΑΝ

ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ: Εάν τα όσα προσάπτονται στον υπουργό Προ.Πο. (είτε περί του θέματος του γιου του είτε για την Greek Mafia, πολύ περισσότερο όμως συνδυαστικά) είχαν δημοσιοποιηθεί σε άλλη χρονική περίοδο, είναι βέβαιο ότι θα είχαν οδηγήσει σε παραίτησή του, έστω «για λόγους ευθιξίας».

Διότι όταν ένας υπουργός καταλήξει να ομολογεί ότι «δεν ξέρει» τι συμβαίνει στο υπουργείο του, για βαριά, συνταρακτικά θέματα όπως αυτό της Greek Mafia, όταν εκ των υστέρων χρεώνει παρανομίες και παραβάσεις καθήκοντος σε ανώτερα και ανώτατα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ, που όμως ο ίδιος προ ημερών αποστράτευσε, ως ευδοκίμως τερματίσαντες τη σταδιοδρομία τους, τότε σε κανονικές συνθήκες, η παραίτηση είναι μονόδρομος!

Οικογένεια Φιλίππου: Χρήμα σε Μιμίκο και παζάρι για ΒΙΣ - Η αστοχία της Spar Hellas - Τα «φθηνά» ντιλ στην πληροφορική

ΣΕΒ: Ενα εντυπωσιακό στοιχείο περιλαμβάνει η ετήσια έρευνα του ΣΕΒ για τον σφυγμό του επιχειρείν.

Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, μεσούσης της ενεργειακής κρίσης και της πληθωριστικής έκρηξης, η πλειονότητα των επιχειρήσεων (50,9%) έχει ως βασική προσδοκία την «ανάπτυξη». Το ποσοστό έχει εκτοξευτεί έναντι του 2017 (6,4%) ή του 2020 (27,2%).

Αντίθετα, μόλις μία στις τρεις έχουν προσδιορίσει ως στόχευση την «ανάταξη» και μόλις το 15% τη «σταθερότητα».

Μαθημένες στα «δύσκολα» των μνημονίων, έχουν αναπτύξει άλλες αντοχές…

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Το παιχνίδι των υπεραξιών - Το ΥΠΑΝ βάλθηκε να γεμίσει την αγορά… καλάθια

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Μετά το 75% της ΑΝΕΜΟΣ, στα πρόθυρα πλέον της επίσημης πώλησης και η ΑΚΤΩΡ, ενώ έντονες είναι οι πληροφορίες όχι μόνο για πώληση του υπόλοιπου ποσοστού της πρώτης, αλλά και για το ενδεχόμενο να περάσει η ΗΛΕΚΤΩΡ (απορρίμματα) στα χέρια της πλευράς Βαρδινογιάννη.

Εφόσον κλείσει η πώληση της ΑΚΤΩΡ και επιβεβαιωθούν οι υπόλοιπες πληροφορίες, τότε θα έχουμε ίσως μια ακόμη πρωτιά για τα δεδομένα του ελληνικού Χρηματιστηρίου, λένε στελέχη της αγοράς.

Την επιτυχή εφαρμογή πρακτικών που θυμίζουν «corporate raiding», όπου ο επενδυτής εξασφαλίζει ποσοστό ελέγχου σε μια εισηγμένη εταιρεία, προκειμένου να προχωρήσει σε πώληση των περιουσιακών στοιχείων της (όχι απαραίτητα όλων), έχοντας την πεποίθηση ότι η (υπερ)αξία των επιμέρους κομματιών της είναι σημαντικά μεγαλύτερη από την αποτίμηση του εν λειτουργία συνόλου.

v